Zahvala paraolimpijcima

Ministar Osmanović najavio pomoć bh. sportu i sportašima

Sport / Ostali sportovi | 20. 09. 2016. u 12:17 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović uputio je čestitke reprezentativcima BiH u sjedećoj odbojci te menadžmentu i svim uposlenim u Paraolimpijskom odboru i Savezu sjedeće odbojke, povodom uspjeha i osvajanja srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju.

“Kao ministar koji rukovodi državnim ministarstvom u čijoj je nadležnosti oblast sporta, pozdravljam i snažno podržavam sve aktivnosti koje Paraolimpijski odbor BiH poduzima s ciljem promoviranja države u svijetu i unapređenja sporta za osobe s invaliditetom u BiH”, kazao je.

Najavio je da će Ministarstvo civilnih poslova BiH u narednom periodu učiniti ogromne napore da osigura povoljan ambijent kako bi sportu, sportašima i sportskim radnicima pripalo mjesto koje zaslužuju.

Ministar je istakao da će Ministarstvo i dalje kroz djelovanje Sektora za sport nastaviti pružati podršku Paraolimpijskom odboru BiH, kao i Savezu sjedeće odbojke BiH, uz očekivanje da će i ubuduće nastaviti ostvarivati vrhunske sportske rezultate, saopćeno je iz Ministarstva..

Kopirati
Drag cursor here to close