Predsjednik OS FBIH

Miloš Jelčić: Zadovoljni smo stanjem u bh. odbojci

Sport / Nogomet | 19. 09. 2017. u 12:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po broju klubova, pa i po rezultatima čemu je najbolja potvrda plasman Mostara u Premijer ligu, odbojka, u prvom redu ženska, u Hercegovini polako preuzima primat kada je riječ o dvoranskim sportovima.

Istina, dva jedina muška kluba u federalnom dijelu - Čapljina i Mostar, su se prije dvije sezone ugasila, međutim, ženski klubovi sve su brojniji. Kakvo je stanje odbojkaškog sporta u FBiH, kao cjelini, pitali smo Miloša Jelčića, predsjednika OS BiH, koji kaže: ''Odbojka bilježi pomake, nije to ništa spektakularno, ali je napredak sve vidljiviji. Vidi se to i po broju klubova. Ove sezone ćemo u najnižem rangu - Prvoj ligi, imati 18 klubova koji će biti podijeljeni u tri skupine.

U A 1 skupini igrat će hercegovački klubovi - Čapljina II, Ljubuški, Student (Mostar), Blato (Biograci), novi klub iz širokobriješke općine te dvije ekipe iz sarajevske regije - Ilidža i Alipašino. Imamo još dva aktivna kluba - novoosnovani Libero iz Ljubuškog koji se kani uključiti iduće sezone te Turbinu, koja će ovu sezonu zbog uvjeta napraviti stanku'', naglašava Jelčić u izjavi za Večernji list.

''U četiri skupine federalne super lige u predstojećoj sezoni startat će 32 kluba. U dvije super lige odbojkašica - jug i sjever, natjecat će se po osam klubova, kao i u dvije muške lige - istok i zapad. Moram reći kako smo u muško konkurenciji u odnosu na novu sezonu bogatiji za dva kluba, dok ćemo u ženskoj konkurenciji u dva ranga imati tri kluba više.

Moja je želja da svi klubovi koji startaju, završe natjecanje. Ranijih sezona imali smo situaciju da klubovi odu-staju tijekom sezone, što nam nije drago. Razlog odustajanja i zamrzavanja natjecateljskog statusa isključivo je materijalne prirode.

Tako smo, primjerice, prošle sezone imali jedinstvenu mušku superligu s 13 klubova, što se pokazalo skupo, pa smo je ove sezone podijelili u dvije skupine i uz Bosnu Kalesija, koja je ispala iz višeg ranga, dobili još dva kluba koja su se uključila u natjecanje.

Vodstva tih klubova procijenila su da će financijski moći izdržati ligu s 8 klubova. Moram reći da činimo sve kako bismo klubovima smanjili troškove. Time dobivamo ne samo na masovnosti, nego sprečavamo gašenje odbojke, a olakšavamo uključenje u natjecanje'', kaže Jelčić.

Predsjednik Jelčić naglašava da su uoči nove sezone zadovoljni odzivom klubova za sudjelovanje u kup natjecanju.

''Prošle sezone sudjelovali su samo klubovi koji moraju, a to su premijerligaši; ove imamo u obje konkurencije i nekoliko superligaša, što nam je jako drago'', zaključuje predsjednik Jelčić, koji je početkom ljeta izabran na drugi četverogodišnji mandat.

Kopirati
Drag cursor here to close