Zrinjski

Mešanović: Zaustaviti Slobodine kontre i bit će dobro

Sport / Nogomet | 18. 11. 2016. u 10:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski iz prvenstvene stanke izlazi potencijalno neugodnim gostovanjem u Tuzli, koje u Mostaru najavljuju s popriličnom dozom optimizma. 

Bivši ofenzivac Slobode, a sada topnik Plemića, Jasmin Mešanović, poprilično je uvjeren da će duel otići na mlin njegove momčadi...

“Spremni smo zaustaviti njihove kontranapade i prekide. Mislim da im je to glavno oružje”, rekao je ofenzivac Mostaraca.

“Ako to uspijemo zatvoriti i zadržati njihovog najboljeg pojedinca Krpića dalje od gola, smatram da u Tuzli nećemo biti poraženi. Uspijemo li u napadu biti kvalitetni kao dosada, možemo očekivati sva tri boda”, dodao je. 

Matija Katanec i Pero Stojkić zbog ozljeda su upitni za nastup na Tušnju

Između redaka je najavio da kako se nada da će zabiti svom bivšem klubu, a bude li to slučaj - ima spreman plan i za takvu mogućnost. 

"Ja profesionalno pristupam svakoj utakmici tako i ovoj protiv Slobode. Ako postignem pogodak, neću se radovati, jer cijenim svoj prvi klub u karijeri. Tako sam uradio i u Zenici protiv Čelika. Cijenim i poštujem klubove gdje sam igrao."

Sarajevo jedini pravi rival

Zrinjski će nakon Tuzle ugostiti Željezničar i gostovati Vitezu, a budu li ishodi tih duela zadovoljavajući, rivali će ostati na poželjnoj distanci. 

"Svaku utakmicu idemo na pobjedu, pa će tako biti i u tim susretima. Prvi protivnik je Sloboda, a zatim ćemo razmišljati o ostalima. Jak kolektiv je ključni za dosadašnje rezultate", podcrtao je Mešanović pa iznio svoje viđenje borbe za naslov..., koje trenutno zapravo i nema. 

“Ne znam zašto, ali ne smatram da nam je drugoplasirani Radnik konkurent, ne mislim da se mogu boriti za titulu. Po meni je jedini istinski rival Sarajevo”, zaključio je. 

Duel na Tušnju igra se u subotu od 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close