prvi topnik plemića

Mešanović: Na proljeće ćemo biti još bolji

Sport / Nogomet | 07. 12. 2016. u 11:14 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog su na zasluženom odmoru, ali daleko od toga da su se do kraja isključili. Ipak ih na proljeće čeka nastavak borbe za petu titulu, a sudeći po završnici jeseni, moglo bi biti tijesno. 

“Prvi smo, imamo dovoljno bodova prednosti…, mada, znamo da je ona mogla biti veća. Ali što je, tu je. Nema smisla vraćati se unatrag i žaliti za propuštenim”, rekao je za Dnevni list prvi strijelac momčadi Jasmin Mešanović, aludirajući na niz od tri utakmice u samoj završnici jeseni kojim je prednost od osam bodova spala na četiri. 

“Više je razloga zbog kojih je došlo do pada, ali loše terene bi istaknuo kao nešto što nam je najviše zasmetalo. U čitavoj BiH, osim možda u Zenici, bili su katastrofalni, a u takvim uvjetima nemoguće je bilo razviti igru koju mi gajimo. Sve je bilo na borbu i završilo je kako je završilo.”

“Svjesni smo što je nogomet i da dođu periodi kada ne ide najbolje. Mi nismo sve te utakmice loše odigrali pa atmosfera nije patila. Dokazali smo to u Vitezu, gdje smo protiv lošeg terena i još par stvari koje su bile protiv nas ostvarili važnu pobjedu s kojom smo u miru otišli na zaslužni odmor”, dodao je Mešanović, autor osam pogodaka minule jeseni. 

Zajedno s ostatkom momčadi zabio je 33 gola, po čemu je Zrinjski uvjerljivo najefikasniji tim Premijer lige. 

“Bili smo vrlo efikasni jer smo većinom ostali na okupu, a pridodalo se još par novih igrača. Vjerujem da će to na proljeće izgledati još bolje, kao i defanziva.”

“Na proljeće nas čeka pritisak kao i u zadnje četiri utakmice jeseni. Ali nisam zabrinut. Imamo dobar raspored i dobru priliku play off dočekati s ugodnom prednošću. Sarajevo je u boljoj poziciji od Željezničara, ali i oni će kad-tad pasti. Mislim da će ipak najviše toga ovisiti od nas”, zaključio je Mešanović. 

Kopirati
Drag cursor here to close