Dvostruka mjerila

Matej Sivrić: Lako je suspendirati, krenite od sebe pa onda ''udarajte'' i po drugima

Sport / Nogomet | 20. 05. 2017. u 06:02 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecateljsko povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u petak je na izvanrednoj sjednici donijelo odluku o suspenziji stadiona Pecara u Širokom Brijegu do okončanja stegovnog postupka koji je pokrenut nakon uzvratnog susreta finala Kupa BiH.

Podsjećamo, nogometaši Širokog Brijega su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladali Sarajevo i zasluženo osvojili trofej najmasovnijeg klupskog natjecanja u državi. No, mrlju na utakmicu i sjajan navijači dekor na Pecari bacili su zvižduci pojedinih navijača tijekom intoniranja bosanskohercegovačke himne te uvredljivi povici kojima nije mjesto na sportskim priredbama.

Međutim, to nije ništa novo na što nismo naviknuli viđati i na drugim stadionima širom Bosne i Hercegovine. Kako je tako potvrdio je i Matej Sivrić, nogometaš Širokog Brijega, koji je prethodno i u dresu mostarskog Zrinjskog na vlastitom primjeru osjetio uvrede.

''Dva puta sam prisustvovao utakmicama u Sarajevu. Na utakmici protiv Željezničara na Grbavici, gdje sam u dresu Zrinjskog pobijedio 1:0, su nas gađali kamenjem i psovali nam majku ustašku, skandirali ''Gazi ustaše'', itd. Utakmica je tada prekidana dva puta. U susretu protiv Sarajeva na Koševu, gdje sam u dresu Širokog Brijega izgubio 2:0, vrijeđani smo na nacionalnoj osnovi, a pri ulasku u tunel doživjeli smo psovke i pljuvanje. Znači, nema nikakve suspenzije, nema kazni!!!'', napisao je 28-godišnji Matej Sivrić na svome Facebook profilu te dodao kako bi Sarajevo trebalo krenuti od sebe.

''Lako je suspendirati, ali krenite od sebe pa onda 'udarajte' i po drugima. Nije vas pogodilo vrijeđanje himne, vikanje 'Gazi balije…', vas je pogodio rezultat s kojim ste izgubili trofej, kako u prvenstvu, tako i u Kupu!“, zaključio je.

Sudeći po reakcijama na njegovu objavu, Sivrić je pogodio bit problema – na Pecari se nije dogodilo ništa novo za bh. (ne)prilike. Slični događaji su, nažalost, uobičajeni ''dekor'' na brojnim sportskim borilištima u Bosni i Hercegovini.

Cjelokupan materijal sa spomenute utakmice Natjecateljsko je povjerenstvo proslijedilo Disciplinskom povjerenstvu NS BiH koje je, pak, odlučilo zatražiti dodatno očitovanje službenih osoba i predstavnika NK Široki Brijeg. Konačna odluka trebala bi biti donesena u utorak, 23. svibnja 2017., na novoj sjednici u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close