Natural body

Marina Nožić - jedina Mostarka koja se natječe na balkanskoj Musclemaniji

Sport / Flash | 15. 09. 2014. u 10:07 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar 20. rujna bit će domaćin prvog balkanskog prvenstva u natural bodybuildingu i fitnessu koje se organizira u okrlilju Musclemania federacije, a na njemu će se predstaviti i Mostarka Marina Nožić.

Fitness Model

Marina je inače fitness trenerica u ŠPK Zrinjski gdje radi i treninge, ovo joj je prvo natjecanje na kojem će se predstaviti u kategoriji Fitness Model, a ujedno će biti i jedina Mostarka koja će ponosno pokazati svoje mišiće.

''Već nekih dva i pol mjeseca sam u pripremama. Glavni i odgovorni za moje treninge je Adnan Gosto, višestruki prvak bodybuildinga u BiH, na Balkanu, radim po planu prehrane i vježbi koje mi je on napisao. Dok je Adnan odsutan, radi poslovnih obveza, treniram pod vodstvom Lea Zovke također višestrukog prvaka bodybuildinga u njegovoj teretani Body zone Fitness, koji provodi plan treninga koji je Ado pisao. Moram priznati da je Leo bio moj veliki motivator, bilo je trenutaka kada poželiš odustati od svega, no velika podrška mojih trenera me zadržala na ovim pripremama, i ovom prilikom im želim zahvaliti na svemu'', rekla je Nožić o svojim pripremama.

Naporne pripreme

Opisujući svoj dan za vrijeme priprema Marina ističe kako je u svemu najvažnija disciplina.

''Po programu kojeg sam se pridržavala imala sam dnevno pet do šest obroka, sve je zdrava prehrana, znači nema slatkiša, šećera, samo piletina, riba, voće, povrće… Dan mi počinje u pet sati kada radim kardio trening u trajanju od pola sata do 40 minuta, pošto radim pripravnički, hranu sam spremala i nosila sa sobom, jer se moram isključivo hraniti zdravom propisanom prehranom. Nakon posla radim trening u teretani s trenerima, a počela je sezona i u klubu pa u večernjim satima vodim fitness grupama u klubu, a ujedno sam i privatna trenerica, previše obveza no stizalo se sve'', opisala nam je Marina jedan svoj dan za vrijeme priprema, no kako kaže, ni trenutka ne žali zbog prijave na ovo prvenstvo je otkrila jedan sasvim novi svijet.

Otkrijete granice

''Same pripreme su me naučile dosta discipline u životu. Jesam trenerica, ali  ovo je novo iskustvo i novi način života, sve je po pravilima, a najvažnije od svega je da se bazira na zdravoj prehrani. Ne zove se ovaj sport bez razloga 'elitni sport' jer iziskiva dosta vremena, novca, puno odricanja, discipline, rada, strpljenja, u tome ili jeste ili niste. A sigurno ne bih mogla bez X-Fita Mostar, koji mi je sponzor, i pomogao je moje pripreme'', rekla je motivirajuće Marina.

Ovo natjecanje i bina biti će joj kao šlag na kraju, jer kako nam je rekla, ovako napornim treninzima i radom shvatite dokle su vaše granice.

Nakon natjecanja, Marina kaže, kako nema namjeru nastaviti ovako stog režim, ali će se svakako pridržavati okvirnih točaka.

''Planiram na proljeće izaći i na državno natjecanje, pa ću održavati formu, neću se držati ovako striktnih treninga i prehrane, ali zadržati ću okvirni plan,  budući da sam i sama trenerica. Kasnije će biti puno lakše pripremati se i vratiti u formu'', rekla nam je Marina, ističući kako nema namjeru natjecati se u nekim drugim, ekstremnijim kategorijama.

Žene - nemojte se plašiti mišića

''Držati ću se fitness i bikini kategorija, gdje žene zadrže svu svoju ženstvenost, o nekim drugim ne razmišljam. Ne trebaju žene bježati od mišića, nije njih tako lako dobiti. Pošto sam trenerica žene mi često kažu  'nemoj da ja dižem tegove, ne želim izgledati kao muško', mislim da je najveći problem neznanje, neće žene izgledati kao Arnold ako dignu teg, to je čista zabluda. Žene vježbajte, osjećati ćete se bolje, biti samopouzdanije, karakterno biti jače i psihološki opuštenije. Zdrav način života i vježbanje vam jedino mogu pomoći, nikako odmoći'', ohrabrila je Marina pripadnice ljepšeg spola.

Podsjećamo, ovo je prvi put da se u našoj zemlji organizira ovakvo natjecanje, a organizatori ističu da je ovo idealna prilika za sve one koji sebe ne vide u "modernom" bodybuildingu.

Promotor ovog prvenstva u BiH je Ljubušak Adis Jakić, jedan od najuspješnijih fitness sportaša.

Na Balkanskom prvenstvu moći će nastupiti sportaši u disciplinama: Natural Bodybuilding i Fitness Model za žene i muškarce i Physique za muškarce.

Jakić koji je i pobornik natural bodybuildinga, dakle, izgradnje tijela bez korištenja steroida i drugih dopinga, ističe da je ponosan što je napokon uspio dovesti ovo veliko natjecanje u BiH koja će postati i centar Balkana u ovom sportu.

Kopirati
Drag cursor here to close