Nakon suspenzije

Marija Šarapova bez nastupa na Roland Garrosu

Sport / Flash | 16. 05. 2017. u 18:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska teniska federacija (FFT) nije uvrstila dvostruku pobjednicu Roland Garrosa, 30-godišnju Ruskinju Mariju Šarapovu, na popis dobitnica pozivnica za glavni turnir ili ždrijeb kvalifikacija te joj tako onemogućio nastup na ovogodišnjem izdanju drugog Grand Slam turnira u sezoni.

Šarapova se prošlog mjeseca vratila na WTA Tour nakon što je odslužila 15-mjesečnu suspenziju, zbog korištenja nedopuštenog stimulativnog sredstva, a njezin povratak izazvao je mnoge, oprečne reakcije u javnosti, što od predstavnika medija, što od njezinih suparnica.

FFT je u utorak objavio popis s dobitnicima pozivnica za ovogodišnje izdanje Roland Garrosa, a na njemu se ime Marije Šarapove ne nalazi ni među onima koje su dobile mjesto u glavnom ždrijebu, ni među onima za kvalifikacije, iako je bilo najava da će pobjednica pariškog Grand Slam turnira iz 2012. i 2014. godine dobiti priliku da se barem kroz kvalifikacijske mečeve pokuša izboriti za mjesto među 128 tenisačica u glavnom turniru.

Još je uvijek neizvjesno hoće li se peterostruka osvajačica Grand Slam naslova izboriti za svoje mjesto u glavnom ždrijebu Wimbledona, o čemu će odlučivati WTA lista koja će biti objavljena sljedećeg ponedjeljka. Ako ništa drugo, imat će dovoljno dobar renking za kvalifikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close