Stvarno?

Maradona: Dybala je na razini Messija

Sport / Nogomet | 30. 03. 2017. u 15:14 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diego Armando Maradona (56), nekada jedan od najboljih nogometaša svijeta i čovjek s kojim je Argentina 1986. godine osvojila svoj drugi naslov svjetskih prvaka, za sada i posljednji, smatra da je njegov Paulo Dybala “fenomen“ te da se radi o igraču koji je na nivou Lionela Messija, Gonzala Higuaina i Sergija Aguera, javlja Anadolu Agency (AA).

Dybala je u torinski Juventus stigao iz Palerma u ljeto 2015. godine i postao jedna od glavnih zvijezda najtrofejnijeg italijanskog kluba. Već je dokazao da je jako talentiran, a Maradona smatra da će tek u budućnosti pokazati šta sve može.

“Pratim ga još od kada je igrao za Instituto. Dybala samo treba igrati što je moguće više utakmica, on je fenomen. Ponekad pokušava raditi stvari koje su prebrze za talijanski nogomet, još se navikava na određeni način igranja, ali treba mu dati vremena i bit će još bolji”, smatra Mali zeleni.

“On je na nivou igrača kao što su Messi, Higuain i Aguero. Messi je daleko najbolji, ali i ostala trojica su odlični igrači, od kojih svako ima svoje karakteristike. Higuain će nastaviti davati golove, a Dybala će nastaviti napredovati“, kazao je Maradona za argentinske medije.

Maradona je iskoristio priliku da uputiti FIFA-i koja je kaznila Messija sa četiri utakmice suspenzije zbog verbalnog duela sa sucima nedavne utakmice protiv Čilea u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

“Mislim da su uvrede bile upućene u afektu. Usporedite to sa detaljom kada je Zinedine Zidane udario glavom Marca Materazzija. Messi je osjećajan igrač, koji se neće žaliti ni na šta“, zaključio je Maradona.

Maradona za Argentinu igrao na na četiri Svjetska prvenstva (1982, 1986, 1990. i 1994. godine). U dresu sa državnim grbom Maradona je odigrao 91 utakmicu i postigao 34 gola.  

Kopirati
Drag cursor here to close