Kadeti na EP-u

Malkočević: Nismo favoriti, našim dječacima ne treba stvarati pritisak

Sport / Nogomet | 05. 04. 2017. u 09:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Nisam nezadovoljan ždrijebom, jer je već sam plasman na EP veliki uspjeh. Treba ovu djecu pustiti da igraju rasterećeno, a logično da ćemo se boriti za svaki bod, kao i za ugled bh. nogometa i naše države”, izjavio je za izbornik kadetskereprezentacije BiH Sakib Malkočević, mjesec dana prije početka Europskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj od 3. do 19. svibnja.

Nakon što je saznao protivnike u skupini C, u kojoj su još Njemačka, Republika Irska i Srbija, izbornik BiH, koji u Sarajevu priprema novu generaciju kadeta za memorijalni turnir "Josip Katalinski Škija", smatra da BiH nije "ni u najtežoj, ali ni najlakšoj skupini".

“Farski Otoci i mi bili smo najpoželjniji suparnici drugim reprezentacijama. Ali, borit ćemo se, u Hrvatsku ne idemo tek da budemo viđeni”, rekao je. 

Malkočević ističe kako je svima jasno da je Njemačka favorit cijelog EP-a.

“U tri utakmice kvalifikacija postigli su 19 golova. Irci su kvalifikacije završili bez primljenog gola, dali su devet, a redovni su sudionici europskih prvenstava. Srbiju dobro poznajemo i možemo je pobijediti. Dobro je što s njima igramo posljednju utakmicu u skupnoj fazi”, smatra bh. strateg. 

Bosna i Hercegovina je pod vodstvom Malkočevića do sada četiri puta izborila Elitni krug kvalifikacija, a dva puta zaredom se plasirala na Europsko prvenstvo.

“Jasno je da nismo u skupini favorita i kod naših dječaka ne treba stvarati pritisak. Neka uživaju i odigraju najbolje što mogu. Osobno se nadam da će svi biti zdravi za prvenstvo”, zaključio je Malkočević u razgovoru za Fenu.

Reprezentacija BiH igrat će u Kostreni, a bit će smještena u Opatiji. Okupljanje je zakazano za 25. travnja u Zenici, dok se u Hrvatsku putuje 1. svibnja, tri dana prije starta EP-a i meča protiv Njemačke.

RASPORED SUSRETA U skupini C:

1. kolo, 4. svibnja: Njemačka - BiH, Republika Irska - Srbija
2. kolo, 7. svibnja: BiH - Republika Irska, Srbija - Njemačka
3. kolo, 10. svibnja: BiH - Srbija, Njemačka - Republika Irska

Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine ulaze u nokaut fazu prvenstva čije je finale planirano za 19. svibnja. 

Kopirati
Drag cursor here to close