Plasman na EP

Malkočević: Napravili smo uspjeh ravan čudu

Sport / Nogomet | 28. 03. 2017. u 18:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević nije krio zadovoljstvo nakon plasmana na europsko prvenstvo za igrače do 17 godina.

Kadeti BiH danas su poraženi od Engleske s 1:0 ali su zadržali drugo mjesto u grupi i plasirali se među 16 najboljih reprezentacija Europe.

''Napravili smo zaista ogroman uspjeh, ravan čudu. Igrali smo protiv veoma kvalitetnih ekipa u teškoj grupi. Pokazali smo da ovdje itekako ima talenta. Treba samo ulagati u sport i rezultati će doći. Bilo je puno kombinacija pred ovaj susret, ali mi smo se morali koncentrirati na sebe. Englezi su danas imali veći posjed lopte, ali mi smo dobro stajali na terenu i uspjeli se obraniti. Ni taj primljeni pogodak nas nije omeo i nastavili smo igrati staloženo protiv možda i najbolje europske ekipe u ovom uzrastu. Sve čestitke igračima i kolegama iz stručnog stožera. Zasluženo sa Engleskom idemo na EUropsko prvenstvo'', kazao je Malkočević za službenu internet stranicu Nogometnog saveza BiH.

Pohvalio je i uvjete koje je bh. tim imao u Etno selu Stanišići.

''Posebno se želim zahvaliti domaćinima koji su nam bili na raspolaganju sve vrijeme boravka u Stanišićima. Imali smo vrhunske uvjete za rad. Moramo pohvaliti i atmosferu na tribinama, jer momci su u sva tri susreta imali veliku podršku publike'', naglasio je izbornik bh. tima.

Europsko prvenstvo bit će održano u sbinju u Hrvatskoj, a žrijebanje grupa je 3. travnja u Zagrebu.

Na EP su se plasirali: Bosna i Hercegovina, Engleska, Farski Otoci, Francuska, Njemačka, Mađarska, Italija, Nizozemska, Norveška, Irska, Škotska, Srbija, Španjolska, Turska, Ukrajina i domaćin Hrvatska.

Kopirati
Drag cursor here to close