Poraz od Juventusa

Lulić: Naučili smo nešto, idemo dalje uzdignute glave

Sport / Nogomet | 18. 05. 2017. u 08:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Juventusa sinoć su osvojili trofej talijanskog Kupa u Rimu pobijedivši Lazio s 2:0, te osvojivši rekordni 12. put ''Coppa Italia''.

Golove za torinsku ''Staru damu'' postigli su Dani Alves u 12. minuti te Leonardo Bonucci u 24.

Nakon utakmice bh. reprezenativac u dresu Lazia Senad Lulić istaknuo je njegova ekipa mora, bez obzira na poraz, nastaviti uzdignutih glava.

''Postoji osjećaj razočarenja ali smo naučili nešto, idemo uzdignutih glava dalje. Moramo se vratiti na noge i usredotočiti na prvenstvo. Nema smisla tražiti krivce, igramo dobru sezonu i moramo nastaviti ovako. Naš cilj je izlazak u Europu i ostati na četvrtom mjestu'', rekao je Lulić, prenosi Football Italia.

S druge strane Juventus ima priliku osvojiti još dva trofeja ove sezone i tako zaključiti sezonu s tri trofeja što je do sada uspjelo jedino Interu 2010. godine.

Dva kola prije kraja prvenstva ''Stara dama'' vodi u prvenstvu sa četiri boda više od Rome i ukoliko ekipa Massimiliana Allegrija u nedjelju na svom terenu pobijedi Crotone osigurat će 33. ''scudetto'' .

Vrhnac sezone za torinski tim bit će 3. juna u Cardiffu gdje Juventus očekuje finale Lige prvaka protiv Real Madrida, aktuelnog prvaka Evrope.

Kopirati
Drag cursor here to close