Poraz

Lukaku srušio Hrvatsku na Maksimiru!

Sport / Nogomet | 11. 10. 2013. u 17:56 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija izgubila je večeras na Maksimiru od Belgije s 1:2 i tako ostala bez teoretskih šansi da će se izravno plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine. 

Međutim, momčad Igora Štimca sada je u velikoj opasnosti, jer Hrvatska si je ovim porazom 'povećala' izglede da završi kao najgora drugoplasirana momčad te tako ostane čak i bez dodatnih kvalifikacija. 

Oba pogotka za Belgiju pred 12.000 ljudi na Maksimiru postigao je Romelu Lukaku. Chelseajev napadač pogodio je u 15. minuti nakon katastrofalne pogreške Ivana Peršića, a drugi je postigao nakon lijepe kontre. Utješni pogodak za Hrvatski djelo je Nike Kranjčara u 83. minuti. 

U 89. minuti dogodila se dvojbena situacija u belgijskom kaznenom prostoru, no start vratara Belgije nad Mandžukićem engleski sudac Webb nije vidio kao kazneni udarac. Završni pritisak Hrvatske nije urodio plodom i Belgija je na Maksimiru proslavila prvi plasman na veliko natjecanje nakon 12 godina.

Hrvatska je malo pokazala protiv odlične Belgije, premalo da bi izbjegla drugi domaći poraz u ovim kvalifikacijama. 

Hrvatskoj ostaje još utakmica Škotskoj u kojoj će morati ići na pobjedu kako bi izbjegla kombinacije u kojima bi se mogla naći u priči oko najgoreg drugog mjesta. 

Kopirati
Drag cursor here to close