Skandal u Musclemaniji

Ljubušak doživotno suspendiran jer je lažirao rezultate na Europskom prvenstvu!

Sport / Flash | 28. 10. 2014. u 11:52 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na redakcijski mail portala Bljesak.info stigao je mail jednog čitatelja koji je želio ukazati na skandal koji je na Europskom prvenstvu u fitnessu održanom u Barceloni (19. listopada) navodno izazvao predsjednik Musclemania federacije za Balkan i bh. predstavnik pri Musclemaniji Adis Jakić.

Na tom prvenstvu kojeg organizira Musclemanija, najveća organizacija natjecanja u prirodnom bodybuilding, Jakić je navodno lažirao rezultate kako bi pobjednicima bili proglašeni njegov brat Haris Jakić i ostali članovi Tima Balkan, pobjednika mostarskog natjecanja Musclemania Balkan koje je održano krajem rujna.

Nakon što su otkrili da su rezultati lažirani Musclemania je poništila te rezultate, objavila službene, ispričala se svim natjecateljima, a Adisa Jakića doživotno izbacila iz svoje organizacije.

'Adis Jakić je manipulirao i lažirao glasovanje da bi progurao "Tim Balkan" ponajviše svog brata Harisa Jakića na Europskom prvenstvu u Barceloni. Tim Balkan je dobiven od dobitnika sa Musclemania® Balkan koja je bila održana u Mostaru (20.09.2014). Tu se već sumnjalo na glasovanje, ali nije bilo nikakvih dokaza. Adis je na Musclemania® Barcelona za vrijeme dodjela nagrada lažirao glasove tako da članovi njegovog tima osvoje prva mjesta. Što se i dogodilo! Međutim, negodovanjem publike i ostalih natjecatelja je utvrđeno da je nešto krenulo krivo i istragom je utvrđeno da je odgovoran Adis Jakić koji je dobio doživotnu zabranu rada sa Musclemanijom. Dva dana poslije Musclemania se ispričala natjecateljima i prave rezultate postavila na njihovoj službenoj stranici', piše očito upućeni čitatelj, koji je želio biti anoniman, ali koji je jedan od onih koji su zatrpali Musclemanijine službene stranice upitima u vezi ovog skandala.

Musclemania je svima odgovorila, potvrdila da su glasovi bili lažirani, da je Jakić izbačen i ispričala se svim natjecateljima. Da je ovo veliki udarac za tu uglednu organizaciju govori i to što je Musclemania oslobodila sve natjecatelje iz Barcelone plaćanja sudjelovanja na njenim natjecanjima u ovoj i idućoj godini.

Inače, prema korigiranim i službenim rezultatima Haris Jakić završio na 8. mjestu u kategoriji Fitness Model, a ostali članovi Tima Balkan bili su na drugoj i dvije četvrte pozicije.

Bljesak.info pokušao je kontaktirati Adisa Jakića no nije odgovarao na naše pozive.

Tek nakon objave teksta u redakciju se javio Adis Jakić i zatražio povlačenje članka. Jakiću je ponuđeno da iznese svoju stranu priče i da svoje objašnjenje svega, no on je to odbio i zaprijetio tužbom.

Kopirati
Drag cursor here to close