uci utrka

Lejla Tanović se uspješno vraća nakon ozljede

Sport / Ostali sportovi | 11. 04. 2016. u 11:50 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peterostruka državna prvakinja i dvostruka viceprvakinja Balkana u biciklizmu Lejla Tanović osvojila je drugo mjesto na međunarodnoj UCI utrci kategorije C2 u Ateni.

Ovim uspjehom osvojila je 20 UCI bodova u prvoj utrci sezone što će joj donijeti novi napredak na svjetskoj UCI rang listi.

- To je jako dobar početak nakon ozljede zbog koje sam morala dva mjeseca pauzirati s treningom, međutim proces rehabilitacije je bio izuzetno težak. Ozljede su sasvim normalna stvar u sportu ali to je bila prva ozbiljnija ozljeda i drago mi je što sam zdrava i spremna ponovo da se trkam na ovako visokom nivou. Zahvaljujući našim liječnicima oporavak je potpun. Sada dolazi period jakih treninga i utrka gdje tek treba da dostignem pravu formu - rekla je Lejla Tanović.

Idući nastup najbolja bh. biciklistkinja će imati već za sedam dana na troetapnoj utrci. Bit će to nova prilika za osvajanja većeg broja UCI bodova.

Amar Njemčević, trener Lejle Tanović kazao je da je sretan "što je prva utrka sezone, koja je uvijek i najteža, prošla bez obnavljanja ozljeda".

- Sama utrka je bila veoma brza s jakim tempom. Već smo krenuli s pripremama za iduću etapnu utrku, koja se održava kroz tri veoma zahtjevne etape. Utrka tog kvaliteta će svakako Lejli pomoći za postizanje idealne forme za najvažnije utrke koje nas čekaju u sedmom mjesecu - kazao je Njemčević, priopćeno je iz Kluba brdskog biciklizma Plus.

Kopirati
Drag cursor here to close