Philipp Lahm

Legendarni kapetan Bayerna i Njemačke završava karijeru

Sport / Nogomet | 08. 02. 2017. u 09:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Philipp Lahm (33), dugogodišnji kapetan Bayerna iz Munchena i nogometne reprezentacije Njemačke objavio je da se na kraju ove sezone povlači iz profesionalnog nogometa.

Lahm je svoju odluku objavio kasno sinoć nakon što je Bayern u Kupu Njemačke svladao Wolfsburg sa 1:0 i plasirao se u četvrtfinale.

"Mogu nastaviti sa svojom liderskom ulogom, dajući najbolje od sebe svaki dan na svakom treningu do kraja sezone. Mogu zadržati tu razinu ovoj sezoni, ali ne i nakon nje", kazao je Lahm za njemačke medije, prenosi Anadolija.

To znači da sjajni nogometaš koji je tjekom karijere igrao na više pozicija, neće odraditi do kraja svoj ugovor sa aktualnim njemačkim prvakom.

"Razmišljao sam o ovoj odluci već duže razdoblje. Morate stalno testirati sebe. Pitati se 'kako to', svaki dan, iz tjedna u tjedan na treningu i na terenu, kao i kakav osjećaj imate", zaključio je Lahm.

Lahm je produkt Bayernove škole nogometa, a za prvi tim je debitirao 2002. godine. Od tada je za bavarskog diva odigrao 501 natjecateljsku utakmicu i postigao 16 golova. Osvojio je sedam naslova prvaka Njemačke, šest Kupova, tri Superkupa i jedan Liga kup. Na međunarodnoj sceni po jednom je osvojio Ligu prvaka, Superkup Europe i FIFA klupsko svjetsko prvenstvo.

Kao kapetan predvodio je reprezentaciju Njemačke do naslova svjetskog prvaka 2014. godine u Brazilu, a u dresu nacionalnog tima upisao je 113 nastupa i postigao pet golova.

Kopirati
Drag cursor here to close