Fa kup

Kupili ga navijači, a on se odužio senzacionalnim golom

Sport / Nogomet | 18. 01. 2017. u 15:57 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač engleskog petoligaša Lincoln Cityja Nathan Arnold (29) postao je jedan od junaka treće runde FA kupa, postigavši u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv drugoligaša Ipswich Towna pogodak za pobjedu 1:0.

Bila je to najveća senzacija trećeg kola najstarijeg klupskog natjecanja na svijetu, a engleski mediji su pobjedu petoligaša opisali kao 'čaroliju FA kupa' dok su poraz Ipswicha opisali kao najveće poniženje u povijesti kluba koji je bio engleski prvak (1962) i pobjednik FA kupa (1978).

Tko zna kako bi Lincoln prošao da navijači ovoga ljeta nisu skupljali novac kako bi doveli Arnolda u klub. Prošle sezone 29-godišnji napadač koji je 2008. dogurao do engleske C reprezentacije,  igrao je za Grimsby Town.

Kada mu je istekao ugovor u akciju su krenuli navijači Lincolna i crowdfunding kampanjom skupili novac kako bi preselio na Sincil Bank. I pogodili su - Arnold je trenutačno prvi strijelac kluba sa 11 golova, a njegov pogodak protiv Ipswicha donio je jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba osnovanog 1884. godine.

Lincoln City već 56 godina nije bio plasiran više od treće lige, a posljednji put je dohvatio 16-inu finala FA kupa 1976. godine kada je momčad vodio bivši engleski izbornik Graham Taylor koji je preminuo 12. siječnja.

"Mislio sam da sanjam kada je utakmica završila, a na semaforu je pisalo 1-0 za nas. Ponosan sam na dečke i cijelu momčad", kazao je Arnold.

Oduševljenje nije skrivao niti menadžer domaćeg sastava, bivši školski učitelj, Danny Cowley.

"Dečki su zaslužili ovu pobjedu. Borili su se kao nikada u životu. Ovo su trenuci o kojima sanjaš, a naš se pretvorio u stvarnost," kazao je Cowley.

U 16-ini finala Lincoln City će igrati protiv drugoplasirane momčadi 'Championshipa' Brighton & Hove Albiona.

Kopirati
Drag cursor here to close