Osam momčadi

Kup kraljevskog grada: U finalnoj utakmici turnira Sparsi savladali Cibonu

Sport / Košarka | 20. 02. 2017. u 07:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Sparsa osvojili su Kup kraljevskog grada, turnir koji je odigran u Jajcu u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, nakon što su u finalnom susretu pobijedili momčad Cibone 64:61.

U utakmici za treće mjesto Škola košarke Dražen Petrović iz Šibenika svladala je beogradsku momčad Sava rezultatom 87:73.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Jure Leadin, član ŠK Dražen Petrović iz Šibenika, dok je najbolji strijelac turnira igrač Cibone Noa Svoboda.

Protekla tri dana 130 talentiranih dječaka, godište 2003., iz osam momčadi, pokazalo je što znaju kada je košarka u pitanju.

Nastupili su OKK Spars (Sarajevo), ŠK Dražen Petrović (Šibenik), KK Sava (Beograd), KK Koš (Sarajevo), KK Alisca Terra FKSE (Szekszard), KK Budućnost (Podgorica), KK Cibona (Zagreb) te domaćin KK Vodopad Jajce.

"Organizacija kompletnog turnira je bila na vrhunskom nivou. Sve utakmice su odigrane kako je planirano, vidjeli smo odličnu košarku i mnoštvo prelijepih poteza od svih učesnika. Čestitatam pobjednicima turnira koji su zasluženo osvojili pehare i medalje. Isto tako želim zahavaliti svojim momcima koji su izdanak ove škole košarke, što su vratili publiku na tribine, što su vratili vjeru u jajački sport i što su napokon nakon više godina pokazali da je košarka u kraljevskom gradu Jajcu ima itekakvu perspektivu", rekao je Denis Zjajo, trener KK Vodopad i predsjednik Organizacijskog odbora.

Kopirati
Drag cursor here to close