Premijer liga BiH

Kreće premijerligaško proljeće: Zrinjski lovi rekordnu petu titulu

Sport / Nogomet | 20. 02. 2017. u 11:01 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon skoro tri mjeseca pauze premijerligaši će idućeg vikenda ponovno istrčati na travnjake, svi sa svojim ciljevima i ambicijama. 

Lider Zrinjski dobro zna što mu je činiti - Plemići sa novim trenerom, vratio se Ivica Barbarić, i osnaženim šampionskim kadrom žele zadržati, eventualno povećati četiri boda prednosti nad Sarajevom, šest ispred Željezničara. Uspije li, Zrinjski će postati prvi klub s pet titula prvaka otkako se Premijer liga igra na čitavom teritoriju BiH. 

Mostarci će u posljednja četiri kola prije početka Lige za prvaka ući gostovanjem kod pretposljednjeg Čelika (subota, 17 sati), nakon čega će još gostovati kod Mladosti koja se pomirila s Ligom za ostanak, a ugostiti Krupu i Metalleghe.

Sarajevo je prvi izazivač, ali mnogi su mišljenja da je Željezničar, koji je ove zime više trgovao, možda i opasniji. I jedni i drugi imaju teži raspored od Zrinjskog u prva četiri kola proljeća.

Bordo tim starta domaćom utakmicom protiv Viteza, nakon čega će u goste Olimpiku, ali onda ih čekaju dva škakljiva kola u kojima će ugostiti Široki i gostovati Slobodi. Plavi će se druge strane proljeće otvoriti gostovanjem kod Krupe, nakon čega će ugostiti Mladost, odraditi utakmicu na Piroti kod Metalleghea pa dočekati Radnik. 

Ostatak društva koje trenutno drži pozicije za Ligu prvaka nisu opasni po trojac iz vrha, čak što više, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Krupa, Radnik i Sloboda ostati unutra? Sedmi Široki visi, ali tri boda zaostatka u odnosu na Tuzlake ne bi trebala biti nenadoknadiva. 

Na Pecari imaju novog trenera, Gorana Sablića, ali i par pojačanja od kojih se očekuje da naprave razliku, s tim da je vrlo snažan osjećaj kako su starodjedioci pod večim pritiskom da pokažu sve što mogu.

Široki će proljeće idućeg vikenda otvoriti u Travniku kod Metalleghea, kući će zatim dočekati Radnik pa odraditi gostovanje na Koševu, a zatim će im na Pecaru Olimpik. 

Ispod Širokog nitko ne djeluje kao da ima ambiciju igrati Ligu za prvaka, čak štoviše, svi bi se zadovoljili ostankom. 

To je više nego naglašeno u slučaju posljednjeg Olimpika i pretposljednjeg Čelika, koji djeluju kao sigurne žrtve povijesne prve sezone Lige 12. 

19. kolo, 25./26. 2. 
Sarajevo - Vitez
Radnik - Olimpik
Metalleghe - Široki Brijeg
Mladost - Sloboda
Krupa - Željezničar
Čelik - Zrinjski

 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close