Vezni Plemić

Kobiljar: Želim titulu sa Zrinjskim, želim napredovati kao igrač

Sport / Nogomet | 13. 01. 2017. u 08:55 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegov je dolazak najavljen s najmanje pompe, no tko zna, možda će Rijad Kobiljar prerasti u jednog od igrača Zrinjskog o kome će se pričati.

Veznjak iza kojeg je angažman u Olimpicu, a nosio je i dres Travnika u koji ga je posudilo Sarajevo, u Mostar je došao s poniznim stavom, ali i velikim samopouzdanjem.

“Zrinjski je moja nova kuća – oduševljen sam dočekom”, rekao je za Dnevni list. 

“Protiv ove ekipe  odigrao sam dosta utakmica, što prvenstvenih, što prijateljskih, stvarno je to možda i najbolji igrački kadar u BiH. Sada sam i ja tu, a uz igrače kao što su Bilbija i Tomić mogu samo naučiti, nadam se i osvajati trofeje…, titulu, Kup.”

“Bilo je ponuda, i za vani i pet-šest iz Premijer lige, ali na kraju sam donio najbolju odluku. Ja to ovako vidim – sada sam u Zrinjskom, na meni je da se dokažem, ili ću bit igrač.”

Očekuje veliku konkurenciju, ali...

“Ja u sebe vjerujem, nisam tu došao biti dio statistike. Želim postati bolji igrač u Zrinjskom”, rekao je pa se pogledao sa strane: “Volim igrati na posjed i to je još jedan od razloga što sam oduševljen dolaskom u Zrinjski koji gaju takvu igru…, neku našu verziju tika-take. Volim ići jedan na jedan, odigrati dupli pas, uvijek sam za više dodavanja do gola.”

Zanimljiv igrač, a zanimljiv je i njegov nogometni put...

“Sa pet i pol godina iz Sarajeva sam, živio sam na Grbavici, otišao u Ameriku. Zatim sam se vratio u Europu, otišao u Austriju, gdje me je primijetilo Sarajevo i potpisalo me. Odradio sam pripreme sa njima, a onda sam poslan na posudbu u Travnik, gdje mislim da je najmanje bilo do mene…, ali eto, bilo je što je bilo. Ne bih se previše vraćao na taj period.”

Olimpic? Otoka će mu ostati u lijepom sjećanju.

“U Olimpicu su mi dali šansu, istrpili me, tamo sam stekao prvi pravi angažman i izborio se za mjesto u mladoj reprezentaciji. Posebno bih se zahvalio treneru Radoviću…, žao mi je što su sada u poziciji u kojoj jesu, želim im da izbore ostanak.”

 

Kopirati
Drag cursor here to close