Teška vremena za klub

Knezović: Na NK Široki Brijeg se vrši medijska haranga bošnjačkih medija

Sport / Nogomet | 26. 05. 2017. u 14:22 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Široki Brijeg je svoju turbulentnu sezonu uspio spasiti osvajanjem Kupa BiH i izboriti novi izlazak na europsku scenu. Ovaj uspjeh još više dobiva na vrijednosti ako se uzme u obzir činjenica kako je momčad s Pecare na putu do trofeja eliminirala klubove iz samog vrha bh. nogometa (Sloboda, Zrinjski, Željezničar i Sarajevo).

''Iza nas je turbulentna sezona u kojoj je došlo do smjene u samoj upravi, došli su novi ljudi i novi predsjednik i sve se to odrazilo na momčad. Nakon što nismo uspjeli izboriti Ligu za prvaka, sve snage smo preokupirali na kup i na koncu ga na superioran način osvojili. Istina, u posljednjoj utakmici se osjetio grč kod igrača zbog same važnosti i težine koju je nosila sama utakmice, ali Bog nas je nagradio za sve što smo prošli kroz ovu sezonu'', istaknuo je predsjednik Skupštine NK Široki Brijeg Dario Knezović u današnjem gostovanju u Otvorenom programu Radija Herceg-Bosne.

Medijska haranga bošnjačkih medija

Momčad s Pecare je u sjajnoj atmosferi i navijačkom dekoru na prepunoj Pecari stigli do svoga trećeg trofeja Kupa BiH, ali je sve to praktički ostalo u sjeni drakonske kazne koju je Nogometni savez BiH izrekao klubu s Pecare zbog, kako navode, propusta u organizaciji uzvratne utakmice finala Kupa BiH.

Naime, NK Široki Brijeg je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 25.000,00 KM i čak 7 utakmica bez nazočnosti gledatelja zbog, kako stoji u obrazloženju Disciplinskog povjerenstva Nogometnog saveza BiH, poticanja mržnje prema drugim osobama na osnovi nacije i religije od strane navijača, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu.

''Na naš klub se vrši medijska haranga bošnjačkih medija, poglavito onih iz Sarajeva. No, Široki Brijeg je izdržao i prošao teža vremena, a proći će sigurno i ovo. Sada nas očekuje pravna bitka kojom ćemo dokazati kako nismo zaslužili takvu kaznu, bez obzira na određene propuste kojih je bilo. Ova poruka je ružan presedan i loša poruka za budućnost“, utvrdio je Knezović.

''Žalosti me činjenica da nitko od medija nije niti jednom rečenicom ukazao na dekor i atmosferu na stadionu, sjajan navijački dekor kakav godinama nije viđen na sportskim borilištima u BiH'', dodao je Knezović u razgovoru u eteru Radija Herceg-Bosne.

Nema predviđene kazne u pravilniku

Istaknuo je kako su u klubu, nakon utakmice i slavlja, bili svjesni određenih propusta i medijske harange koja je krenula te su stoga odmah reagirali priopćenjem za javnost.

''Priopćenjem smo poručili kako ne bježimo od odgovornosti zbog propusta, ali da nismo krivi za ono što su nam sarajevski mediji stavili na teret te tako svojim člancima vršili pritisak na Nogometni savez BiH i Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH. Na jednom sarajevskom portalu se večer prije izricanja kazne pojavio članak u kojem se pisalo o rigoroznoj kazni za naš klub'', istaknuo je Knezović uz poruku kako je „uvjeren da će kazna biti drastično smanjena“.

''Po disciplinskom pravilniku Nogometnog saveza BiH nema predviđene kazne ili suspenzije stadiona za propuste koji su navedeni u obrazloženju koje je stiglo u naš klub“, naglasio je Knezović.

Dodao je kako je utakmica na Pecari bila organizirana na vrhunskoj razini uz angažirane zaštitarske službe i policijske snage i bez ijednog fizičkog incidenta kojim je mogao biti ugrožen bilo tko od nazočnih na stadionu u vrijeme, prije i nakon utakmice.

Osam dana žalbenog roka

''Određenih propusta je bilo, ali ne za ovakvu kaznu koja je nama izrečena. S ovakvim odlukama se produbljuje kriza u našem nogometu. Stoga, apeliram na Nogometni savez BiH, službene osobe i prizivno povjerenstvo da uzmu u obzir sve činjenice i tako apsolviramo kup BiH'', naglasio je Knezović koji je i član širokobriješkog pravnog tima koji radi na žalbi kojom klub s Pecare želi pokazati svoju nevinost i uvelike izmijeniti izrečenu presudu.

''Presuda je manjkava i daje nam dodatno za pravo da pokažemo kako nema temelja. Imamo osam dana žalbenog roka i u zakazanom roku ćemo uložiti žalbu, decidno i argumentirano i uvjeren sam da ćemo dobiti ovu pravnu bitku'', dodao je Knezović otkrivši kako je potvrda o kazni na Pecaru stigla tek jučer.

Knezović je na koncu razgovora u Otvorenom programu Radija Herceg-Bosne otkrio još jednu nelogičnost i pravni presedan Nogometnog saveza BiH.

Naime, stadion Pecara je prvotno bio suspendiran, a u klub još uvijek nije stigla odluka o prestanku suspenzije iako NK Široki Brijeg sutra u 17 sati na tom istom mjestu protiv zeničkog Čelika igra svoju posljednju utakmicu u ovoj sezoni.

Kopirati
Drag cursor here to close