U narednoj sezoni

Kimi Raikkonen ostaje u Ferrariju u 2018.

Sport / Nogomet | 22. 08. 2017. u 12:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finski vozač formule 1 Kimi Raikkonen vozit će za ekipu Ferrari i u narednoj sezoni.

Svjetski prvak iz 2007. godine, koji će u listopadu napuniti 38 godina, danas će potpisati produženje ugovora koji je isticao krajem godine, javlja Eurosport.

Mnogi rivalski vozači su iščekivali ishod pregovora Ferrarija i Finca, u želji da zauzmu Raikkonenovo mjesto u najtrofejnijoj ekipi formule 1.

Raikkonen nije pobijedio u trci od kada je nastupao za Lotus u 2013. godini, a trenutno je peti u poretku SP-a koji predvodi njegov njemački timski kolega Sebastian Vettel, koji je pobijedio na četiri od 11 ovosezonskih staza.

Vettelu također krajem sezone ističe ugovor, a Ferrari se nije oglasio po tom pitanju. Očekuje se da će i on ostati član ekipe kada mu ponude bolji ugovor.

Vettel, četverostruki svjetski prvak s Red Bullom, povezivan je i s ekipom Mercedesa, koja još uvijek nije produžila suradnju s Fincem Valtterijem Bottasom.

Ferrari je odlučio zadržati iskusnog vozača koji u svojoj vjerojatno posljednjoj sezoni neće praviti probleme mlađem Vettelu, a koji nije imao probleme s prihvaćanjem timskih komandi na njegovu štetu.

Finac je u ovoj sezoni dva puta završio na drugom mjestu iza Vettela, a dva puta je bio treći.

Kopirati
Drag cursor here to close