Karavana krenula iz Mostara prema Vukovaru
mostar - vukovar 2016
OBJAVA: Četvrtak, 28. travnja 2016. 9:26
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S. M.
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar6Biciklisti 2016 Mostar Vukovar3Biciklisti 2016 Mostar Vukovar10Biciklisti 2016 Mostar Vukovar7Biciklisti 2016 Mostar Vukovar9Biciklisti 2016 Mostar Vukovar5Biciklisti 2016 Mostar Vukovar8Biciklisti 2016 Mostar Vukovar4Biciklisti 2016 Mostar Vukovar2Biciklisti 2016 Mostar Vukovar
0
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar6
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar3
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar10
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar7
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar9
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar5
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar8
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar4
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar2
Biciklisti 2016 Mostar Vukovar

Biciklistička karavana trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

Četvrta po redu biciklistička karavana prijateljstva "Mostar - Vukovar 2016", koju organizira Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru prema gradu Vukovaru.

Na put dug više od 400 kilometara krenulo je 30-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Rame, Metkovića, Trogira, Pule i Vukovara, a putom će im se pridružiti biciklisti iz središnje Bosne te Žepča.

Nakon što su položeni vijenci te zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače, sudionici karavane su, unatoč lošoj vremenskoj prognozi, krenuli prema Vukovaru.

Karavanu su ispratili brojni građani Mostara te predstavnici lokalne vlasti i gradskog sportskog saveza.

Predsjednik Udruge za promociju biciklizma ”Hercegovina Bike” Toni Zorić pojasnio je kako se biciklističkom karavanom žele unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

– Drago nam je da i ove godine organiziramo biciklističku karavanu kojom želimo povezati dva prijateljska grada i dvije prijateljske države. Karavanom želimo učvrstiti nit prijateljstva između svih njih, ali i između gradova kroz koje karavana prolazi’ – kazao je Zorić, dodavši kako će karavana, između ostalog, proći Kiseljakom, Žepčem, Orašjem i Županjom.

Robert Rapan, koji je iz Vukovara stigao u Mostar kako bi sudjelovao u ovogodišnjoj karavani, izrazio je zadovoljstvo što je ova manifestacija postala tradicionalna te što aktivno sudjeluje u njoj.

- Izuzetna mi je čast što sudjelujem u ovoj karavani koja je istinski primjer iskrenog prijateljstva između Mostara i Vukovara - kazao je Rapan koji je izrazio uvjerenje kako će se ova manifestacija organizirati još mnogo godina.

Biciklistička karavana trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

– Najstari sudionik biciklističke karavane ima 50 godina, a ono na što smo posebno jeste da i ove godine u karavani sudjeluju žene – kazao je tajnik Udruge ”Hercegovina Bike” Goran Prskalo, zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji.

Karavana će po dolasku Vukovar sudjelovati u obilježavanju 25. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu, a i ove je godine uvrštena u službeni program obilježavanja Grada Vukovara.

Nakon što su prošle godine visoki pokrovitelji karavane bili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, ovogodišnja karavana realizira se pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH. Tradicionalni pokrovitelji karavane su: gradovi Mostar, Vukovar i Županja, općine Kiseljak i Žepče, Sportski savez Grada Mostara te od ove godine Udruga specijalne policije HR HB.

 

Karavanu su još pomogli: GumaM, Euroherc osiguranje, Oil-AC, Keš d.o.o, Restoran „Karting klub”, Konoba „Goranci“, Hercegovina Vino, Hotel „Bevanda”, Tržni centar “Mepas Mall”, Agrokor-Zagreb d.o.o., Bernina, CandyMix, Cvjećarna „Maslina”, Pekara „Putnik“ Jablanica, Namex, Agro Fructus i Džajić commerc.

Tijek same karavane može se pratiti na njihovoj facebook stranici.

 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.