kriza trojca BBC

Kako bi nešto napravio, Zidane treba svoje superheroje u super formi

Sport / Flash | 28. 01. 2017. u 10:49 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrana Reala iz Madrida možda će (i) ove sezone koštati kraljevski klub naslova prvaka Španjolske, ali nije samo defanziva slaba karika Zidaneova tima.

Portal Marca podsjeća kako u ovoj sezoni BBC napadački trojac vidno zaostaje za svojim ukupnim učinkom iz prošle sezone.

Benzema, Bale i Cristiano postigli su 23 zgoditka manje u odnosu na isto razdoblje prethodne sezone, tako da je Zidaneu njihova 'eksplozija' više nego potrebna u ovome trenutku.

Nemoć koju su doživjeli u dvije utakmice protiv Seville i isto toliko ogleda protiv Celte Vigo, koja im je na lak način četiri puta zabila, ukazuju na ranjivost obrane kad ne igraju Carvajal i Marcelo, odnosno ukoliko njih dvojica nisu u formi.

Ipak, trener Zidane ima i veću glavobolju od obrane u nastavku sezone. Ambicije u La Ligi i Ligi prvaka ostat će samo ambicije ukoliko se strijelci ne probude.

Dosadašnji učinak trojca BBC najlošiji je od dolaska Balea 2013. godine.

Njih su trojica u prvoj zajedničkoj sezoni (2013/2014) do konca siječnja postigli 57 golova, da bi sezonu nakon toga, pod vodstvom Ancelottija, došli do 65 zgoditaka, odnosno ukupno 61 gol protekle sezone.

U aktualnoj sezoni 2016/17 postigli su samo 38 golova, odnosno 23 zgoditka manje nego sezonu ranije.

Neki će pomisliti kako je Baleova ozljeda sukrivac za takav loš rezultat, ali portal podsjeća kako je on u ovoj sezoni, u svim natjecanjima, odigrao 5.144 minute, odnosno samo sedam minuta manje nego u ranijem usporednom razdoblju.

Ronaldo je pak najlošiji, gledaju li se omjeri u sezonama: 32, 36 i 27, naprema 19 golova ove sezone u svim natjecanjima.

Ništa bolje nije ostvario ni Benzema, jer je u prethodnome razdoblju postigao 21, a ove sezone 12 golova. Osim toga, bivšeg francuskog reprezentativca kritičari više ne smatraju nogometašem koji zaslužuje broj devet na leđima u dresu Reala, jer njegov učinak na terenu ne može opravdati tako važnu poziciju.

Bale je ove sezone propustio 14 utakmica, što može u neku ruku opravdati njegovih skromnih sedam golova, što je njegovo najlošije postignuće od dolaska u Real.

Velšanin je i dalje tjednima udaljen od potpune spremnosti za izazove na toj razini, tako da su Benzema i Ronaldo i dalje odgovorni za zgoditke Reala.

Ligaška utakmica u nedjelju navečer protiv Real Sociedada na domaćem terenu, pokazat će madridskome klubu jesu li u ovome trenutku smogli snage kako bi prebrodili krizu ili će se njihov slobodan pad nastaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close