Košarka

Josef Dulibić novi trener čitlučkog Brotnja

Sport / Flash | 17. 01. 2017. u 12:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josef Dulibić, košarkaški trener koji je osvajao naslove prvaka s mlađim uzrastima zagrebačke Cibone te bio dio stručnih stožera mladih reprezentacija Hrvatske, preuzeo je klupu HKK ''Brotnjo'' iz Čitluka. Trener koji se može pohvaliti da je kao pomoćnik Ante Nazora na Svjetskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju s U-19 reprezentacijom Hrvatske u Čitluku će voditi seniorsku momčad Brotnja, ali i juniorsku te će preuzeti funkciju supervizora Škole košarke HKK Brotnjo.

Dovođenje košarkaškog stručnjaka, koji je svoju kvalitetu potvrdio radeći s mlađim uzrastima KK ''Cibona'' od 2003. godine i u različitim reprezentativnim reprezentacijama, nastavak je politike kluba koja je u potpunosti usmjerena na razvoj mladih košarkaša.

Radeći u KK ''Cibona'', Dulibić je kao trener osvajao naslove prvaka u mlađim uzrastima a od 2011. član je i stručnih stožera Hrvatskog košarkaškog saveza. Kao pomoćni trener U-17 reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2012. godine Dulibić je osvojio treće mjesto, dok je u sljedećoj godini U-18 reprezentacija s Dulibićem na mjestu pomoćnog trenera osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu.

Ljubitelji košarke u Brotnju dobro pamte i Svjetsko juniorsko prvenstvo iz srpnja 2015. godine kada je Ivica Zubac u dresu reprezentacije Hrvatske osvojio srebro. Izbornik reprezentacije tada je bio Ante Nazor, a njegov pomoćnik Josef Dulibić.

Dulibić je u svojoj trenerskoj karijeri također bio trener reprezentacije na kontrolnim treninzima, a kada je u pitanju rad s mladim košarkašima valja istaknuti da je Josef Dulibić radio i bio u organizaciji košarkaških kampova u inozemstvu (Brazil i Urugvaj) te da je kao trener radio na europskim Jordan Brand Classic kampovima na kojim se okupljaju najbolji europski mladi košarkaši.

Uz navedeno, Dulibić je i predavač na stručnim seminarima za licenciranje trenera mlađih dobnih kategorija u inozemstvu uz kojeg će u HKK ''Brotnjo'' iz Čitluka kao treneri nastaviti raditi Ivan Buntić, Mile Galić i Ante Prce.

Novi trener HKK ''Brotnjo'' u Gradskoj sportskoj dvorani održao je u ponedjeljak prvi trening.

Kopirati
Drag cursor here to close