HRK Kosača

Jedan predivan rukometni dan u Jablanici

Sport / Rukomet | 03. 09. 2012. u 07:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HRK Kosača nastavlja s pobjedama na turnirima. Ovoga puta Mostarke su nastupile na turniru povodom druge obljetnice RK Neretva iz Jablanice. Na turniru su pobijedile ekipu ŽRK Lokomotiva iz Mostara i ŽRK Iskru iz Bugojna te se plasirala kao prva iz skupine u završnicu.

U finalnoj utakmici bile su bolje od domaćina turnira RK Neretva, koja je izborila završnicu u skupini sa ŽRK Hrasnica i HRK Katarinom. Za najboljeg igrača turnira proglašena je Marija Gudelj (HRK Kosača) a za najboljeg vratara Ivana Petrović (HRK Kosača) i najbolji strijelac S. Džejla (RK Neretva) s 26 postignutih golova ispred Ive Vučić (HRK Kosača) koja je postigla 23 gola.

Kosače su pokazale i dokazale da im nema premca u regiji i da opravdano nose ulogu favorita gdje se god pojave, ne samo kod nas nego i u regiji pokazujući da dosadašnji rezultati nisu slučajni.

Jedan gledatelj na turniru onako domaćinski gledajući kako Kosače lagano ostvaruju prednost u završnici reče "Ovo se vidi da je ekipa sa kojom se radi" i mnogo sličnih komentara u publici koji su ovaj turnir pratili sa užitkom jedinstven u gradu a znalački pripremljen i organiziran od strane vrsne i ponajbolje rukometašice u BiH u poslijeratnom periodu do danas Sabine Pehić.

Velike čestitke domaćinima na divnoj organizaciji a publici na korektnom navijanju. Sama slika kraja finalne utakmice kad su domaćini zajedno sa pobjednikom turnira slavili držeći se za ruke pokazujući veliko prijateljstvo i nadanja da će zajednički stvarati budućnost BiH rukometa.

Ova zemlja ima potencijala za dobar rukomet i reprezentaciju koja se mogla ravnopravno nositi sa svojim vršnjakinjama ovih dana u Crnoj Gori i velika je i nenadoknadiva šteta što BiH rukomet nije imao svog predstavnika na svjetskom juniorskom prvenstvu, mišljenja su svih rukometni znalaca sa ovog turnira, a ujedno i poruka vodstvu rukometnog saveza da pomnije prate mlade naraštaje koji dolaze na scenu.

Sve u svemu jedan predivan rukometni dan u Jablanici.

Kopirati
Drag cursor here to close