Njihova stvar

Javnost mora znati što se događa sa Schumacherom. Zaista?

AutoMoto / AutoMoto Sport | 15. 02. 2017. u 14:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čim se šuti o njegovom stanju, Michael Schumacher nije dobro, no kako doživjeti goruću potrebu javnosti da pod svaku cijenu uđe u detalje stanja sedmerostrukog svjetskog prvaka.

Od 29. prosinca 2013. i skijaške nesreće nakon koje malo tko osim obitelji i užeg kruga prijatelja zna kako izgleda i u kakvom je stanju, mediji divljaju u pokušaju da ispale bilo kakvu informaciju vezanu za legendu Formule 1.

U natjecanju da se plasira što glasnija medijska bomba, napisano je od tada sve i svašta, a to je izazvalo revolt javnosti koja više ne zna komu vjerovati, a komu ne. 

Tako je nedavno i njegov bivši menadžer Willi Weber izjavio da je “vrijeme da obitelj iznese punu istinu”, što su milijuni navijači pozdravili s gromoglasnim odobravanjem, stavljajući na Schumacherove nepotrebni dodatni pritisak.

O čemu ovdje govorimo? O navodnoj obvezi obitelji da svoju osobnu tragediju podijeli s milijunima koji žele ući među njihova četiri zida? Tako ispada. I što sada?

Možda najbolji odgovor na sve što je napisano dala je glasnogovornica Sabine Kehm i to ne baš jučer...

Istaknula je između ostalog da se Michael “više ne utrkuje, da više nema sponzorsku obvezu i da se njegov privatni život zapravo ne tiče nikoga”.

Drugim riječima, odakle ikomu pravo da mora znati što se događa u životu Michaela Schumachera sada kada više ne sjedi u bolidu i bori se za pobjede na stazi?

Ako već govorimo o pravu, Schumacherovi su ti koji ovdje mogu baratati s pravnim argumentima, a oni ih koriste.

Tako je između ostalog obitelj tužila njemački magazina Bunte koji je po riječima Kehm iznio niz neistina o stanju velikog Nijemca.

Kopirati
Drag cursor here to close