FK sarajevo

Janjoš: Trofej je imperativ

Sport / Nogomet | 04. 05. 2017. u 10:14 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva u prvom susretu 7. kola Lige za prvaka BiH sutra na Koševu dočekuju Slobodu.

Nakon važne pobjede u Bijeljini protiv Radnika (3:0), kojom je Bordo tim matematički osigurao nastup u Europi, trener Mehmed Janjoš kazao je da se pred klub stavlja novi imperativ.

“U tom susretu smo i matematički osigurali nastup u Europi. To nam je bio cilj i zbog toga smo sretni, ali pred nama je novi imperativ, a to je osvajanje trofeja. Moramo učiniti sve da budemo što spremniji i ostvarimo i taj cilj. Nadam se da Sarajevo u ovom trenutku ima dovoljno snage da izvuče ovu polusezonu bolje nego što smo u klubu i očekivali”, kazao je.

Strateg Sarajeva naglašava da je ekipa Slobode težak protivnik, a to je pokazala i u susretima sa Željezničarom i Zrinjskim.

“I ranije sam govorio da u play-offu neće biti laganih utakmica, ne postoje lagane pobjede i sigurno upisani bodovi, što se i pokazalo. Ima puno neriješenih rezultata, jednostavno svatko se želi pokazati u što boljem svjetlu i teško je nekoga pobijediti sa sigurnošću. Sloboda je protivnik koji je nama tradicionalno neugodan. Očekujem vrlo tešku i zahtjevnu utakmicu, ali Sarajevo želi napredovati što više i osvajati bodove. Naš osnovni cilj su tri boda protiv Slobode i tako ćemo se postaviti od prve minute”, istaknuo je.

Dodao je da u ovom trenutku u klubu ne razmišljaju o prvom susretu finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

“Sve naši misli su usmjerene prema Slobodi, ponavljam, izuzetno kvalitenoj ekipi koja je to pokazala u play-offu, a za Široki imamo dovoljno vremena da se pripremimo i postavimo”, kazao je trener Sarajeva.

Za predstojeći susret Janjoš neće moći računati na Sašu Balića, Dinu Hrustemovića i Dušana Hodžića, koji se ozlijedio na posljednjem treningu.

“To će nam predstavljati određeni problem, ali Sarajevo ima dovoljan broj dobrih igrača i to će sigurno moći nadoknaditi.”

Prvotimac Anel Hebibović također ističe da je Sloboda kvalitetan tim i tradicionalno neugodan Sarajevu, kako na domaćem terenu, tako i u gostima.

“Ako budemo na razini kao što smo bili u utakmici protiv Radnika, rezultat neće izostati. Svi željno očekujemo finale Kupa, jer neki naši igrači nikada nisu igrali takve utakmice, ali nama je sada prioritet utakmica protiv Slobode u kojoj želimo pobjedu, a onda se maksimalno okrećemo Širokom i tom susretu”, kazao je Hebibović.

Susret Sarajevo - Sloboda igrat će se sustra na Stadionu Asim Ferhatović Hase od 19 sati, dok je prva finalna utakmica Kupa BiH na programu 10. svibnja u 18 sati, također na Koševu.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close