Glavni konkureti lideru

Janjoš: Mladost se vraća, ali i mi smo u formi

Sport / Nogomet | 18. 11. 2016. u 14:42 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva u 16. kolu Premijer lige BiH u nedjelju će na Koševu dočekati Mladosti.

Šef struke Mehmed Janjoš kazao je da je njegov tim dobro iskoristio pauzu u prvenstvu te da s optmizmom očekuje predstojeći susret.

“Situacija u ekipi je dosta dobra. Zadnji rezultati nam daju za pravo da budemo optimisti. Zadnje igre Sarajeva pokazuju da polako dolazimo u željenu formu i da ostvarujemo rezultate koji se od nas očekuju”, kazao je strateg momčadi koji u taboru prvaka i lidera Zrinjskog smatraju najvećim rivalom. 

U sastavu sigurno neće biti Amera Bekića i Pere Ivetića koji imaju po tri žuta kartona, ozlijeđeni Marko Mihojević je počeo trenirati, a centarfor Mersudin Ahmetović već 10 dana trenira smanjenim intenzitetom...

“To god izađe na teren, mora pružiti maksimum. Sarajevo ima igrački kadar koji može i mora učiniti sve da na Koševu odigra dobru utakmicu, da se bori svih 90 minuta, a kada to radi, onda rezultat nikad neće izostati”, istaknuo je šef Bordo tima. 

Govoreći o protivniku, Janjoš navodi da je Mladost "odlična i homogena ekipa, koja je imala sjajnu seriju bez poraza".

“Poslije toga su ušli u krizu rezultata, ali na zadnjem susretu protiv Radnika odigrali su odličnu utakmicu. To je ekipa koja se vraća i koja zna igrati i dobro se postaviti na terenu. Sarajevo i Mladost se dobro poznaju, tako da ne vjerujem da tu može biti velikih iznenađenja. Očekujem da će to biti vrlo teška utakmica”, zaključio je Janjoš.

Susret Sarajevo - Mladost igrat će se u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase od 13 sati.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close