Uoči susreta

Jagodić: Zrinjski je ranjiv

Sport / Flash | 21. 04. 2017. u 13:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči važnog duela sa Zrinjskim iz tabora Slobode dolaze oprezne izjave. Vjerovatno zbog neplanskog poraza od Sarajeva na Tušnju, a ponajviše zbod fijaska u susretu sa Krupom, za koji trener Vlado Jagodić kaže da je više plod individualnih pogrešaka pojedinih igrača, zbog kojih će za duel s Mostarcima biti promjena u ekipi.

Potencira da je riječ o utakmici važnoj za obje ekipe, ali u kojoj njegov tim može napraviti kapitalan rezultat u borbi za 4. poziciju.

''Ne zanima me šta će biti u srijedu između Željezničara i Širokog u kupu, jer nama sutrašnja utakmica može donijeti ono što želimo, a to je lagodnost 4. pozicije na tabeli. Osim ove, ima još pet utakmica, ali je važno da nama konkurenti dolaze na Tušanj i tu smo mi u prednosti'', rekao je Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da u goste dolazi aktualni prvak i lider prvenstva. Zrinjski i Sloboda su najefikasnije ekipe prvenstva, ali „crveno-crni“ imaju 50 posto više primljenih golova.

''Problem je što u zadnje vrijeme primamo dosta golova svojim greškama. Zrinjski ima samo jedan poraz u gostima, a u zadnje četiri utakmice nije primio gol. Imaju takav roster da im mnogo ne znači izostanak Stojkića ili Tomića. Mogu si priuštiti luksuz da Peko igra i desnog beka, a da je Petrak stoper, što samo pokazuje koliko su jaki u svakom segmentu'', smatra trener Slobode.

Brine ga teren, jer će, i pored očišćenog snijega, biti težak i zahtijevat će od igrača maksimalne napore, ali i primjerenije takičke zamisli.

''Unatoč svemu, Zrinjski je ranjiv. Poznajemo se dobro, ali mi smo domaćini i mi se pitamo šta će biti. Svi sutra trebamo biti u službi traženja pozitivnog rezultata kome se, uz podršku publike, iskreno nadam. Naravno, ukoliko greške svedemo na minimum. Ne možemo računati na kažnjenog Samira Efendića, upitan je naš golgeter Asim Zec, roviti su Ismar Tandir i Miloš Kalezić. Dobro je što se Aleksandar Subić vraća u staru formu – zaključio je Jagodić.

Lijevi branič Subić komplimentirao je Zrinjskom, kazavši kako ima veliki fond kvalitetnih igrača.

''Zrinjski je možda i najbolja ekipa u ligi, što pokazuju dosadašnji rezultati i njihov način igre. Što se tiče nas, mislim da na domaćem terenu uz maksimalnu motivaciju i podršku vjerne publike možemo ostvariti povoljan rezultat'', kazao je Subić.

Utakmica Sloboda – Zrinjski igra se u subotu od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close