Hrvatska

Jadranski derbi bez pobjednika, Dinamo se približio Rijeci

Sport / Nogomet | 11. 03. 2017. u 18:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 24. kola Prve HNL Hajduk i Rijeka su na Poljudu odigrali 1:1 (1:0), dok je u prvom subotnjem susretu Dinamo u Maksimiru uvjerljivo nadigrao Split sa 4:0 (2:0), pa sada vodeća Rijeka ima četiri boda više od Dinama.

U Splitu je Hajduk bolje otvorio utakmicu, stvorio nekoliko prilika i za to bio nagrađen vodećim golom u 31. minuti. Vratar i branič Rijeke Prskalo i Martić su se sudarili u pokušaju otklanjanja opasnosti iz vlastitog kaznenog prostora nakon čega su ostali ležati na tlu, a lopta se odbila na nogu Hamze Barryja koji je uspio pogoditi nebranjenu mrežu, piše HRT.

Napadač Hajduka Marko Futacs je u nastavku promašio nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva, a Rijeka je to uspjela kazniti izjednačenjem u 81. minuti iz kaznenog udarca. Zoran Nižić je izbio loptu s glave Franka Andrijaševića, a sudac Zebec je procijenio kako ga je pritom i zakačio, te je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač 11-erca bio je Roman Bezjak.

Dinamo je rutinski svladao Split s dva gola Hodžića (12, 61) i po jednim Sammira (35) i Ćorića (70).

Vodeća Rijeka sada ima 62 boda, četiri više od drugog Dinama, dok je Hajduk treći sa 42 boda, jednim više od četvrtog Osijeka koji u nedjelju gostuje kod Slavena Belupa.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close