Okrenuo novu stranicu

Izabrano novo vodstvo HKK Široki: Glavni cilj ABA liga

Sport / Košarka | 02. 06. 2017. u 14:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igor Jelčić novi je predsjednik, a Stanko Barać novi sportski direktor HKK Široki, odlučeno je tako u petak na Izbornoj skupštini Hrvatskog košarkaškog kluba Široki održanoj u Gradskoj vijećnici.

HKK Široki je okrenuo novi list u svojoj povijesti te su ljudi koji su klub vodili proteklu 21 godinu kormilo prepustili novim mlađim ljudima koji bi ''Sportski ponos Hercegovine'' trebali vratiti tamo gdje mu je i mjesto - na vrh bh. košarke te u regionalnu ABA ligu.

Usvojen je i novi statut kluba prema kojemu Upravni odbor sada čine samo tri osobe. To su već spomenuti predsjednik kluba, ujedno i Uprave, Jelčić i sportski direktor Barać, a treći član je Zoran Zeljko koji će obnašati funkciju izvršnog direktora za financije i marketing.

Zacrtana tri cilja, glavni je ABA liga

''Dojmovi su jako dobri, zahvaljujem se Skupštini na izboru za predsjednika kluba. Ovo je velika odgovornost, ali ja se nadam da ću uspjeti opravdati ova očekivanja. Ciljevi su nam konsolidirati omladinski pogon, financijski se stabilizirati i pokušati klub vratiti što prije u ABA ligu. Nadamo se da bi to moglo biti i početkom sljedeće natjecateljske sezone, ali kroz drugu ABA ligu koja je u pripremi, ali to ćemo znati tek iza 1. srpnja i onda ćemo tako koncipirati i ekipu i financijski'', izjavio je za Bljesak.info novi predsjednik HKK Široki Igor Jelčić. 

U novom Nadzornom odboru sjedit će 11 ljudi: Ante Suton (predsjednik), Mirko Grbešić, Miro Kraljević, Josip Kožul, Željko Knezović, Miro Musa, Miljenko Crnjac, Miro Gugić, Berislav Kutle, Marijan Primorac i Željko Ivanković.

Istaknuto je da svaki sponzor koji uloži najmanje 30.000 KM ima zagrantirano mjesto u Nadzornom odboru.

Za predsjednika Skupštine izabran je Tomislav Bevanda.

''Velika mi je čast što sam se vratio u klub u kojem sam ponikao i nadam se da ćemo uspjeti vratiti klub tamo gdje mu je i mjesto - u ABA ligu'', izjavio je sportski direktor kluba Stanko Barać, bivši košarkaški reprezentativac Hrvatske i član olimpijske reprezentacije iz Pekinga te igrač koji je nosio dresov velikih europskih klubova.

Na Skupštini su se nazočnim vrlo emotivnim riječima obratili i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, bivši predsjednik kluba Berislav Kutle, novi članovi Uprave Igore Jelčić, Stanko Barać i Zoran Zeljko, te najtrofejni trener u povijesti HKK Široki Ivan Velić.

Od ljeta bez dugova

Prije samog izbora novog vodstva, dosadašnji predsjednik kluba Ante Suton pročitao je izvješće o radu kluba, a dotaknuo se i samih početaka. 

Proračun HKK Široki u 2016. godini iznosio je 653.712 KM, a u toj su godini ostvarili prihode od 458.889 KM. Dug kluba iznosi 194.823 KM, a novo vodstvo je dalo jamstva da će dug biti saniran do 31. srpnja ove godine te da će klub krenuti s nule.

U kolovozu 2017. godine klub nakon sedam godina zatvara dugoročni kredit od banke koji je iznosio 1.000.000 KM.

Kako je potvrđeno na Izbornoj skupštini, HKK Široki u zadnjih 20-ak godina nije ostvarivao manje prihode. Naglašeno je da je za normalno funkcioniranje kluba u prvenstvu BiH potrebno cca. 700.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close