Rukomet

Iz HMRK Zrinjski najavili najbolju završnicu Kupa do sada

Sport / Rukomet | 17. 05. 2017. u 11:08 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaćin završnog turnira rukometnog Kupa BiH, koji će se održati 3. i 4. lipnja, bit će Mostar, a organizatori najavljuju kako će to biti najbolja završnica domaćeg kup natjecanja do sada.

Na konferenciji za novinare predsjednik Organizacijskog odbora Final Foura Branislav Stojkić kazao je kako su pripreme za taj sportski događaj u punom jeku te da se ništa ne prepušta slučaju.

“Završnica će se održati u sportskoj dvorani da Bijelom Brijegu, a s obzirom da se radi o školskoj dvorani uvjeti u njoj nisu idealni, ali mi ćemo učiniti sve da je što je moguće bolje pripremimo. Iskoristit ćemo i ovu priliku da još jednom pozovemo gradske čelnike da učine sve kako bi Mostar u dogledno vrijeme dobio pravu sportsku dvoranu, dostojnu ovakvih događaja8, kazao je Stojkić.

Organizatori planiraju ugostiti sudionike završnice Kupa BiH (HRK Izviđač, RK Borac M:tel, RK Maglaj, HMRK Zrinjski) u petak, dan prije polufinalnih susreta, te ih zadržati do nedjelje kada će se igrati finalni susret.

Planiran je izravan televizijski prijenos, a u tijeku su pregovori s televizijskim kućama.

Što se tiče ždrijeba polufinalnih parova, Stojkić je kazao kako je taj dio na Rukometnom savezu BiH, koji je najavio da će se on obaviti na jednoj od predstojećih utakmica doigravanja za prvaka.

Termini odigravanja utakmica još nisu poznati, a po Stojkićevim riječima, s obzirom da se taj vikend igra završnica rukometne Lige prvaka, kao i finale nogometne Lige prvaka, satnica će se nastojati prilagoditi tim događajima kako bi ljubitelji sporta mogli ispratiti sve ono što ih zanima.

Za završni turnir osmišljen je posebni vizualni identitete, kojeg je izradio Marko Boras, potpredsjednik Organizacijskog odbora.

“HMRK Zrinjski ove je sezone napravio veliki iskorak što se tiče medijske prezentacije rukometnog sporta. Imamo najažurniju rukometnu web stranicu u BiH, prvi smo uveli živi prijenos s gostujućih utakmica, a do prije par sezona znali je proći i par dana prije nego se sazna rezultat neke utakmice. Rezultat svega toga je publika koja se u Mostaru vratila rukometu i sva ta iskustva pokušat ćemo prenijeti na Final Four”, istaknuo je Boras.

Kada su u pitanju sportske ambicije, mostarski rukometaši najavljuju kako je cilj osvajanje Kupa BiH.

“Maksimalno se spremamo za završni turnir, ekipa je spremna, atmosfera je jako dobra i, bez imalo okolišanja, mi idemo na osvajanje Kupa. To su velike riječi i izazov, ali mi ćemo učiniti sve da u tome uspijemo”, zaključio je Stojkić.

Kopirati
Drag cursor here to close