Tijesno do kraja

Ivan Blažević i Nikola Matić pobjednici Pustolovne utrke Čapljina 2017

Sport / Flash | 18. 06. 2017. u 12:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Blažević i Nikola Matić pobjednici su dvanaeste Pustolovne utrke Čapljina 2017. koja je održana u Čapljini.

Ovu utrku Blažević i Matić prešli su za jedan sat i 33 minute, dok su drugoplasirani Nikola Bartolović i Josip Primorac za pobjednicima kasnili samo 15 sekundi (1:33:15).

Ističemo kako je borba za prvo mjesto bila neizvjesna do posljednjih 20 metara, kada su pobjednici Blažević i Matić prestigli tada vodeće Bartolovića i Primorca.

Tri minute nakon u cilj je stigla i trećeplasirana ekipa koju su činili don Tomislav Ljuban i Marko Knežević.

Na upit o težini ovogodišnje utrke Nikola Matić je kazao: ”Nikad do sada nije bila ovako teška utrka i jaka konkurencija. Nastupam već pet put na ovoj utrci i do sad nikad nisam osvojio pobjedničko mjesto, ali ove godine mi je i to pošlo za rukom. Na utrku sam se prijavio s Ivanom Blaževićem kojem je ovo prvi nastup, ali ističem i da prvi put vesla. Na Jaz smo došli treći na kanuima, ali smo do cilja uspjeli prestići vodeće ekipe”, kazao je Nikola.

Nikola je izjavio da su kanui za njega najteža etapa Pustolovne utrke.

”Najteža etapa utrke bila nam je veslanje iz razloga što Ivan nikad do sada nije veslao. Treba svakako reći da je voda bila dosta plitka, što je Blaževiću i meni išlo u prilog jer smo mršavi i ne diramo u kamenja pri veslanju. Na startu smo čak vodili nekih 200-300 metara, dok nas nije prestigao don Ljuban s kojim smo proteklih sedam dana vježbali, pa nas je uz malo sreće uspio prestići”, kroz smijeh je istaknuo Matić i dodao: ”Kao Ivanov trener ovim putem htio bih mu čestitati na još jednoj pobjedi koje iz dana u dan niže. On je rođeni sportaš i što god da bude trenirao biti će prvak”, zaključio je Nikola Matić.

Na ovoj već tradicionalnoj utrci sudjelovalo je 20 ekipa.

Nagrade je dodijelio predsjednik Turističke zajednice Čapljinka Ivan Raguž. Pobjednicima je otišla nagrada od 600 KM, drugoplasiranoj ekipi pripalo je 400 KM, a trećeplasirana ekipa je osvojila 200 KM.

Don Tomislav Ljuban ove godine potvrdio je svoj prošlogodišnji plasman.

”Ja sam imao poseban motiv današnje vožnje, naime moj brat je tri mjeseca bio u bolnici, nepokretan, ali sada je ozdravio pa sam ovu utrku posvetio njemu. Kako se on borio s jedne, ja sam se borio s ove druge strane u trčanju, vožnji kanua i bicikla i zadovoljstvo mi je da sam to mogao učiniti. Najljepši dio utrke je bio taj kad smo se u autobusu svi lijepo pomolili te zaželjeli jedni drugima sreću, da bude sve fer i korektno kako je na kraju bilo”, izjavio je don Ljuban i dodao: ”Trčanje je sigurno najteži dio jer umori i iscrpi nakon vožnje kanua, pomalo ostajete bez daha. Lijepo je vidjeti da na jednom mjestu ima toliko momaka, i jedna djevojka koja je također bila tu sa nama te puno pozitivne energije što je veličanstveno”.

Da pobjeda nije uvijek u prvom planu dokazala je i jedina ženska članica ove utrke koja je zajedno sa svojim partnerom nakon dva sata vožnje stigla u cilj.

”Za razliku od prošlog puta, staza je bila dosta bolja jer nije bilo toliko vruće. Ovaj put smo bili manje uspješni prilikom vožnje kanua jer smo se dosta puta prevrnuli, no postavili smo bolje vrijeme. Nama je bitno da sudjelujemo, da osjetimo adrenalin i svakako da dođemo u Čapljinu koja uvijek organizira najbolje događaje u cijeloj Hercegovini”, izjavila je Ljubica Pranjić.

Natjecateljska, triatlonska ruta duga je oko 21 km, a sastoji se od vožnje kanuima, trčanja i vožnje biciklima.

Start je bio na Božjaku, odakle su natjecatelji krenuli kanuima do kupališta Jaz u dužini od 10-tak kilometra. Nakon kanua, uslijedila je trkača dionica od kupališta Jaz do povijesnog spomenika Mogorjelo u duljini od 1100 metara, a posljednja dionica je bila biciklistička ruta duga 9100 metara od Mogorjela do cilja u Karaotoku.

Utrku je organizirala Turistička organizacija Čapljinka, pokrovitelj je načelnik općine Čapljina, a partner je Udruga “Tajna prirode”.

Kopirati
Drag cursor here to close