Olimpijada Hrvata svijeta

Hrvatske svjetske igre od 18. do 22. srpnja u Zagrebu

Sport / Flash | 13. 07. 2017. u 12:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa, u Zagrebu će od 18. do 22. srpnja biti održane 4. hrvatske svjetske igre – amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta.

Uz slogan "Jedno je srce, jedna je Hrvatska", ovogodišnje igre okupit će najveći broj sudionika do sada – preko 900 natjecatelja iz cijelog svijeta te 150 natjecatelja iz Republike Hrvatske, priopćio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Odličja će se dijeliti u 16 sportskih disciplina, a natjecatelji dolaze iz Angole, Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Crne Gore, Čilea, Danske, Ekvadora, Francuske, Hrvatske, Italije, Irske, Kanade, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Paragvaja, Perua, Rumunjske, SAD- a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Tanzanije, Velike Britanije i Venezuele.

Organizatori su najavili kako će, uz sportski i natjecateljski dio, biti održani i brojni kulturni, turistički i zabavni sadržaji.

Igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.

Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta. Igre su ne samo manifestacija sportskog duha već događaj koji ujedinjuje matičnu domovinu, hrvatsko iseljeništvo, hrvatsku nacionalnu manjinu i Hrvate iz Bosne i Hercegovine. Igre su i prilika za susrete i druženja, prilika povezivanja Hrvata izvan domovine i jačanje međusobnih veza i zajedništva, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close