Važna pobjeda

Hrvatska u nastavku slomila Mađare

Sport / Nogomet | 14. 01. 2017. u 21:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 2. kola C skupine svjetskog prvenstva rukometaša u Francuskoj, hrvatska reprezentacija je u Rouenu pobijedila Mađarsku 31:28 (11:11) ostvarivši i drugu pobjedu na prvenstvu.

Bila je to utakmica s dva potpuno različita poluvremena ''Kauboja''. U prvom smo gledali nervoznu igru s mnogo pogrešaka i problema, posebice u napadu, dok je nastavak susreta donio bitno bolju predstavu. Hrvatska je ubrzala igru, proradio je napad, a Filip Ivić je bio sjajan na vratima, javlja Hina.

Hrvatska je u prvom poluvremenu gubila i sa četiri razlike (7:11), dok je u drugom poluvremenu u jednom trenutku imala i plus pet (25:20).

Odabranici Željka Babića u prvom su dijelu zabili 11, a u drugom 20 pogodaka što možda i najbolje oslikava ovu utakmicu.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek sa šest golova, Domagoj Duvnjak s pet, dok su Zlatko Horvat, Luka Šebetić, Marko Mamić i Luka Cindrić dodali po četiri gola, a Filip Ivić je sakupio 12 obrana. Kod Mađara najefikasniji su bili Zsolt Balogh i Gergely Harsanyi sa po šest golova, dok je Mate Lekai dodao četiri gola.

Preostale dvije utakmice iz ove skupine na rasporedu su u nedjelju, a sastaju se Čile - Njemačka, te Saudijska Arabija - Bjelorusija.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa četiri boda, Čile i Njemačka imaju po dva boda, dok su Mađarska, Bjelorusija i Saudijska Arabija bez bodova. 

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Bjelorusije (20.45 sati)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close