Fed Cup

Hrvatice u Tallinnu izborile dvoboj protiv Britanki

Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2017. u 14:16 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatske tenisačice svladale su u Tallinnu Mađarsku s 2:1 i osvojile prvo mjesto u skupini B turnira Prve grupe Euro-afričke zone Fed Cupa.

Hrvatice će se u subotu protiv reprezentacije Velike Britanije boriti za mjesto u doigravanju za prolaz u Svjetsku skupinu 2 za 2018. godinu.

Do pobjede nad Mađarskom Hrvatska je stigla u odlučujućoj igri parova u kojoj su Darija Jurak i Ana Konjuh sa 7:5, 3:6, 6:1 svladale Timeu Babos i Dalmu Galfi, piše HRT. 

Osječanka Donna Vekić (WTA - 84.) uvjerljivom je pobjedom 6:2, 6:0 nad Dalmom Galfi (WTA - 154.) donijela vodstvo Hrvatskoj, da bi Ana Konjuh (WTA - 37.) doživjela uvjerljiv poraz 1:6, 2:6 od 32. tenisačice svijeta Timee Babos.

Velika Britanija je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u skupini C pobijedivši Portugal, Latviju i Tursku s maksimalnih 3-0 uz gubitak svega dva seta. Britanke predvodi 10. tenisačica svijeta Johanna Konta, a druga igračica je Heather Watson, trenutačno 72. na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Subotnji dvoboj Hrvatske i Velike Britanije na rasporedu je od 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Hrvatska će se tako treći put u pet posljednjih godina boriti u razigravanju za mjesto koje vodi u kvalifikacije za viši rang, odnosno Svjetsku skupinu II.

Kopirati
Drag cursor here to close