Adilagić optužuje

Hrvati s Bošnjacima dogovorili titulu Zrinjskom i ulazak GOŠK-a u Premijer ligu

Sport / Nogomet | 31. 05. 2017. u 19:22 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malim problemima i sitnim incidentima prikriva se daleko veći kriminal u Nogometnom savezu BiH, tvrdi bivši član Izvršnog odbora NS BiH Ibrahim Adilagić u razgovoru za EuroBlic koji je svojedobno s Farukom Hadžibegićem, Senadom Islamom i Amerom Halepom ukazivao na propuste i kriminal u savezu, zbog čega je suspendiran.

''Postoji određen broj sudaca koji znaju suditi, školovani su i jako pristojni momci. Kada sude utakmice za koje nemaju direktivu iz Saveza, oni to urade za desetku, ali kada dobiju direktivu da netko mora pobijediti, a taj nije baš u formi, onda su to muke i sramota. Pa Zrinjski već tri godine osvaja prvenstvo iz nepostojećih penala. Suci su robovi i žrtveni janjci. Da je sudac susreta Radnik – Zrinjski Antoni Bandić to uradio na svoju ruku, čelnici Saveza bi do sada pozvali policiju, SIPA-u i ostale da ispitaju slučaj. Kada su tu upetljani prvi ljudi oko predsjednika, pa i on osobno, onda se to spušta na zemlju i zataškava. Sudac će provesti jednu sezonu u Federalnoj ligi i vratiti se, a pojedini klubovi su izgubili ogroman novac zbog njegove odluke'', prokomentirao je Adilagić za EuroBlic činjenicu da je šest sudaca suspendirano u završnici prvenstva.

Adilagić je izrekao oštre optužbe na račun aktualnog prvaka Zrinjskog i novog člana Premijer lige BIH GOŠK iz Gabele. On smatra da su Hrvati prepustili mjesto predsjednika NS BiH i NS FBiH Bošnjacima u zamjenu za titulu ''Plemića'' te za ulazak GOŠK-a u najviši rang natjecanja.

Navodno je postojao prešutni dogovor da u mandatu od 2016. do 2020. godine na čelu NS BiH bude Hrvat.

''Nije to bio samo prešutni dogovor, već i obaveza da poslije bošnjačkog predsjednika sljedeći bude iz reda hrvatskog naroda. Međutim, trgovinom glasova omogućeno je da to bude Elvedin Begić, ali uz ogromnu cijenu koja će uništiti ovaj Savez. Zašto mislite da su Hrvati dali da i predsjednici državnog i federalnog saveza budu Bošnjaci? Prva rata toga dogovora je titula Zrinjskog na onako sramotan način i ulazak GOŠK-a iz Gabele u Premijer ligu. Dva kluba kojima upravljaju kladionice. Moje kolege Senad Islam, Halep Amer i ja smo ovo rekli prije pola godine, ili smo dobri prognozeri ili smo dobro upućeni u kriminal i lopovluk pojedinaca u Savezu'', izjavio je, između ostaloga, Ibrahim Adilagić.

Kopirati
Drag cursor here to close