Prvi poraz Širokog

Hladan tuš na Pecari: Metalleghe odnijelo bodove spasa

Sport / Nogomet | 15. 04. 2017. u 17:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega neočekivano su poraženi na Pecari (0:1) od jajačkog Metalleghea u susretu četvrtog kola Lige za ostanak.

U prvom dijelu susreta nismo gledali lijep nogomet, bilo je dosta grubih prekršaja te malo prilika na obje strane. 

Nastavak susreta donio je nešto bolji nogomet, ''Plavo-bijeli'' su zagospodarili terenom no nisu uspjeli doći do izgledne prilike. A onda u 55. minuti hladan tuš na Pecari. Nakon izvedenog kornera lopta je došla do Elvedina Aletića koji s nekih 16 metara poluvolejom matira vratara Luku Bilobrka za velike slavlje gostiju, a na kraju će se ispostaviti i pobjedu te tri važna boda u borbi za ostanak.

Mogli su gosti iz Jajca udvostručiti prednost neposredno nakon prvog pogotka, no nisu bili precizni. 

Trener Goran Sablić u nastavku igre uveo je i Wagnera, koji je prema najavama trebao odmarati za uzvratni susret Kupa BiH na Grbavici, no ni to nije pomoglo.

Brazilac je u 74. minuti postigao pogodak glavom, no poništen je zbog zaleđa. Samo minutu kasnije Luka Menalo našao se u stopostotnoj prilici, no njegov udarac zaustavio je vratar Fejzić. U 83. minuti branič Metalleghea je vratio loptu vrataru, no sudac Adis Mulahasanović nije dosudio neizravni slobodni udarac.

Bio je ovo prvi poraz Širokog Brijega u Ligi za ostanak na čijem je čelu i dalje ostao. Širokobriježane sada očekuju tri uzastopna gostovanja, a prvo na redu je 22. travnja u Zenici.

Metalleghe se ovom pobjedom probilo na treće mjesto te ima pet bodova prednosti u odnosu na Čelik koji trenutno drži mjesto koje vodi u niži rang.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Zlomislić, Čabraja (65. Wagner), Ivanković, Menalo, Sivrić, Lončar, Bralić, Krstanović (46. Baraban), Marković.

METALLEGHE: Fejzić, Jovanović, Aletić, Kovač (77. Jakupović), Smajić (90. Asanović), Zeba, Deak, Beganović, Rašić, Sarić, Jozić.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close