Borilački spektakl

Finska nova zemlja sudionica Borsa Opena

Sport / Ostali sportovi | 17. 07. 2017. u 14:30 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će ove godine biti domaćin velikog judo turnira Borsa Open koji će okupiti preko 150 klubova, 1000 natjecatelja iz više od 30 zemalja svijeta.

Osim što svakodnevno stižu prijave iz već dosadašnjih zemalja sudionica, svako malo prijavi se i nova zemlja, a tako je prijavu poslao i judo klub s dalekog sjevera po imenu "Fudoshin" iz Finske, koji će u Mostar doputovati nekoliko dana prije natjecanja.

Iako je Turska već standardna učesnica Borsa Opena te je prijavljeno već nekoliko klubova iz spomenute zemlje bliskog istoka, zanimljivo je da je novi klub po nazivu "Edirne Judo Olimpik Spor Klübü" najavio dolazak sa 30 natjecatelja. Također i talijanski klub iz Napulja najavljuje dolazak u malo većem broju (oko 35 natjecatelja).

Borsa Open je najveća manifestacija grada Mostara koja se upriliči u listopadu svake godine, a u posljednje tri godine turnir masovno raste.

Iz organizacijskog odbora turnira navode da je organizacija u punom jek  te da prijave očekuju sve do rujna.

"S obzirom da smo "osvanuli" i na službenoj ruskoj stranici judo i sambo sporta očekujemo dolazak i ruskih klubova, te potvrdu dolaska klubova iz Estonije, Danske i Marocca", poručili su iz judo kluba Borsa.

Kopirati
Drag cursor here to close