I to lanjsku

FIFA zbog suca ponavlja kvalifikacijsku utakmicu

Sport / Nogomet | 07. 09. 2017. u 07:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odlučila je ponoviti utakmicu između Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine zbog očitog sudačkog previda.

Južna Afrika je dobila utakmicu rezultatom 2:1, ali je FIFA poništila utakmicu zbog izmišljenog jedanaesterca, a sudac utakmice Joseph Lamptey je doživotno suspendiran.

Lamptey je pri rezultatu 0:0 dosudio kazneni udarac za domaćine jer je vidio da je Kalidou Koulibaly igrao rukom, međutim senegalskog igrača lopta je pogodila u koljeno. Južna Afrika je iz tog jedanaesterca povela 1:0 i na kraju pobijedila 2:1 osvojivši važne bodove u borbi za Svjetsko prvenstvo.

"Ova odluka slijedi potvrdu Sportskog arbitražnog suda (CAS) koji je potvrdio prvotnu Fifinu kaznu, odnosno doživotnu suspenziju za suca Joseph Lampteyja iz Gane. Ova odluka odmah stupa na snagu, a nova utakmica bit će odigrana u studenom," poručili su iz krovne nogometne organizacije, prenosi Hina.

U skupini D posljednjeg kruga afričkih kvalifikacija za SP 2018. godine vode Burkina Faso i Kape Verde sa po šest bodova, Senegal je treći s pet bodova, dok Južna Afrika ima jedan bod. Senagal i Južna Afrika imaju utakmicu manje.

Na SP će samo pobjednik skupine.

Kopirati
Drag cursor here to close