Nogomet

FIFA: Video tehnologija treba doradu

Sport / Nogomet | 26. 06. 2017. u 22:15 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef sudačke komisije Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Massimo Busacca izjavio je u ponedjeljak kako se video tehnologija za pomoć sucima (VAR), koja se koristi na Kupu konfederacija, mora doraditi.

“Ukupno gledajući rezultati su jako dobri, ali mnogi aspekti moraju biti poboljšani”, rekao je Busacca na konferenciji za medije u Sankt Peterburgu.

VAR tehnologija se sastoji od toga da dvojica pomoćnih sudaca putem monitora prate događanja na terenu i zatim obavještavaju glavnog suca ukoliko ocijene kako je donesena pogrešna odluka. U 12 utakmica odigranih u skupinama na Kupu konfederacija šest se puta dogodilo da su suci promijenili odluku nakon pregleda snimke, piše HIna.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izrazio je zadovoljstvo VAR-om, a želja krovne nogometne organizacije je korištenje video tehnologije i na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine. No, za to joj je potrebno odobrenje IFAB-a, organizacije koja pod svojom kontrolom drži pravila nogometne igre, koja će odlučivati o tome hoće li uvesti VAR na svim razinama natjecanja u ožujku sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close