Nelegalni transferi

FIFA potvrdila: Atletico Madrid ne smije registrirati nove igrače do kraja godine

Sport / Flash | 01. 06. 2017. u 08:57 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud za sportsku arbitražu u Lausanneu odbio je žalbu Atletica iz Madrida na suspenziju i ova momčad neće moći da registrirati igrače do 1. siječnja 2018. godine.

FIFA je odlučila Atleticu zabraniti dovođenje nogometaša za jedan prijelazni rok i to zbog nelegalnih transfera maloljetnih nogometaša. Kazna je vrijedila do 1. siječnja 2018. godine, a danas je od strane Suda za sportsku arbitražu ova odluka i potvrđena.

Tako momčad iz Madrida neće moći registrirati nogometaše do prvog dana nove godine. Ipak će moći dogovarati transfere i realizirati ih, ali na debi će nogometaši koji potpišu za Atletico, čekati velikih šest mjeseci.

Ovo će sigurno predstavljati veliki problem za Atletico. Već su imali dogovorena pojačanja, koja će sada sasvim sigurno krenuti drugim putem. Podsjetimo, 2015. godine je istu kaznu imala i Barcelona.

Katalonci su također kažnjeni zbog malverzacija oko transfera mladih nogometaša, a FIFA se u sljedećem razdoblju želi maksimalno obračunati sa svim slučajevima oko transfera mladih igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close