Zbog štele

FIFA doživotno suspendirala ganskog suca

Sport / Nogomet | 20. 03. 2017. u 16:48 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometnom sucu iz Gane Josephu Lampteyu doživotno je zabranjeno suđenje nakon što mu je dokazano sudjelovanje u namještanju kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo, objavila je FIFA u ponedjeljak.

Lamptey je u studenom prošle godine vodio utakmicu između JAR-a i Senegala koja je završila pobjedom JAR-a 2:1, a domaća je reprezentacija prvi pogodak postigla iz nepostojećeg 11-erca. Lamptey je dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom senegalskog igrača. No, snimka jasno pokazuje da lopta nije niti dotaknula ruku. Afrička nogometna konfederacija (CAF) je zbog te pogrešne odluke suspendirala Lampteya na tri mjeseca, piše Hina. 

Iz FIFA-e još nisu odlučili hoće li ponavljati utakmicu ili ne.

“Daljnje informacije vezane za utakmicu JAR – Senegal bit će objavljene kada donesemo konačnu odluku”, objavila je FIFA.

Nakon dva kola JAR je vodeća na ljestvici skupine D završnog kruga afričke zone kvalifikacija s četiri boda koliko ima i druga Burkina Faso dok je Senegal treći s tri boda. U skupini su još Zelenortski otoci koji su bez bodova. U Rusiju će se plasirati samo pobjednik skupine.

Afrička nogometna konfederacija (CAF) je zbog te pogrešne odluke suspendirala Lampteya na tri mjeseca.

Lamptey je ranije bio suspendiran na šest mjeseci zbog priznavanja nepostojećeg pogotka u polufinalu afričke Lige prvaka 2010. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close