Brazil se vratio na vrh

FIFA: BiH zadržala 30. mjesto, Hrvatska pala za jedno

Sport / Nogomet | 10. 08. 2017. u 10:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zadržali su 30. mjesto na novoj ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA) dok je Hrvatska pala za jedno mjesto te je sada 16. reprezentacija svijeta.

Reprezentacija Belgije najbolje je rangirani protivnik reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP, a zauzima deveto mjesto što je za jedno mjesto bolje nego mjesec ranije. Reprezentacija Grčke je ostala na 38. mjestu, Cipar je na 94., Estonija na 98., a Gibraltar na 206. mjestu.

Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijskoj skupini I za SP 2018. najbolje je rangiran Island na 20. mjestu što je za tu reprezentaciju pad od jednog mjesta u odnosu na prošli mjesec. Ukrajina, na 27. mjestu, također je nazadovala i to dva mjesta. Turska, protiv koje Hrvatska igra kvalifikacijsku utakmicu 5. rujna u gostima, ostala je na 33. mjestu, a prošlomjesečno 110. mjesto zadržala je i Finska. Kosovo, sljedeći suparnik ''Vatrenih'' u kvalifikacijama (2. rujna) pao je tri mjesta, na 180.

Brazil se vratio na čelo ljestvice gdje je zamijenio svjetskog prvaka Njemačku. Argentina je zadržala treće mjesto, ispred Švicarske, dok je Poljska napredovala na peto mjesto što joj je najbolji plasman u povijesti.

Sljedeću rang ljestvica FIFA će objaviti 14. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close