Tenis

Federer podsjetio na Connorsa

Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2017. u 14:22 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roger Federer plasirao se u četvrtfinale Australian Opena u Melbourneu.

U osmini finala Švicarac je nakon tri i po sata igre u pet setova sa 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3 pobijedio petog nosioca Japanca Keija Nishikorija.

Federer je sa 35 godina i 174 dana postao najstariji četvrtfinalist Grand Slam turnira još od 1991. godine, kada je Jimmy Connors sa 39 godina i šest dana igrao u četvrtfinalu US Opena.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv njemačkog tenisera Mische Zvereva, koji je napravio senzaciju i iz daljeg takmičenja eliminirao prvog nositelja, Britanca Andyja Murrayja.

Nastup u četvrtfinalu izborio je i četvrti nosilac Švicarac Stan Wawrinka pobjedom nad Italijanom Andreasom Seppijem sa 7:6, 7:6, 7:6.

Wawrinka će u četvrtinalu igrati protiv Francuza Joa Wilfrieda Tsonge koji je bio bolji od Britanca Daniela Evansa sa 6:7, 6:2, 6:4, 6:4.

Plasman u čevrtfinale kod žena osigurale su sedma nositeljica Španjolka Garbine Muguruza, koja je eliminarala Rumunjku Sorano Cirstea, zatom 13. nositeljica Amerikanka Venus Williams, pobjedom nad Njemicom Monom Barthel, te Anastazija Pavljučenkova, koja je u ruskom obračunu bila bolja od osme nositeljice Svetlane Kuznjecove. 

Williams će u četvrtfinalu igrati sa Pavljučenkovom, dok Muguruza čaka bolju iz meča Angelique Kerber (Njem) - Coco Vandeweghe (SAD).

Kopirati
Drag cursor here to close