FK Željezničar

Europske utakmice na Grbavici nakon 13 godina

Sport / Nogomet | 24. 04. 2017. u 14:13 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nedjeljne pobjede u Bijeljini, Željezničar je ispunio primarni cilj zacrtan za ovu sezonu, a to je plasman u europska natjecanja.

Željezničar, kao trenutni lider na ljestvici, ima 16 bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Radnik, pa je pet kola prije kraja prvenstva nastup u pretkolu Europske lige i matematički osiguran, a to znači da će navijači ove momčadio na ljeto konačno na obnovljenoj Grbavici gledati gostovanja europskih momčadi.

Zadnju europsku utakmicu u ''Dolini ćupova'' Željezničar je odigrao prije 13 godina, 12. kolovoza 2004. godine kada je od bugarskog Litexa poražen s 1:2. Poslije toga, sve utakmice u Europskoj ligi i Ligi prvaka ''Plavi'' su kao domaćin igrali na stadionu Koševo.

Nakon prošlogodišnje akcije ''Kupi stolicu za europsku Grbavicu'' u kojoj su navijači izravno sudjelovali u obnovi, stadion Grbavica je ispunio kriterije za UEFA-inu drugu kategoriju.

Nakon što je osigurana Europa, Željezničar ostaje u igri za oba trofeja, a već u srijedu ih očekuje uzvratni susret polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega, u kojem im za plasman u finale treba pobjeda od dva pogotka razlike.

Za susretprotiv Širokobriježana bit će otvorene sve tribine, a cijene ualznica za južnu, sjevernu i istočnu tribinu su pet KM, dok je za zapadnu 20 i 25 KM, priopćeno je iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close