Sarajevo

Euforija uoči utakmice BiH - Belgija: U redu za ulaznice čekali od četiri sata ujutro

Sport / Nogomet | 25. 09. 2017. u 09:17 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaja ulaznica za utakmicu kvalifikacija protiv Belgije, koja će biti odigrana 7. listopada na stadionu Grbavica, počela je u ponedjeljak ujutro na autobuskoj postaji u Sarajevu.

Za ovaj susret u prodaju je pušteno 10.300 ulaznica, po cijenama od 30 KM za tribine sjever i istok, te 20 KM za južnu tribinu.

Nogometni savez BiH ranije je priopćio da za susret vlada veliko zanimanje navijača, a do sada su primili veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica i izvjesno je da će kapacitet stadiona Grbavica biti nedovoljan da primi sve zainteresirane navijače.

U želji da dođu do ulaznica brojni navijači reprezentacije BiH došli su na prodajnu mjesto u ranim jutarnjim satima, a neke osobe u redu se nalaze od četiri sata ujutro.

Iz NS BiH precizirano je da jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočenje identifikacijskog dokumenta i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica. Osobi koja je već identificirana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu.

Neposredna prodaja 4.880 ulaznica rezervirana je za potrebe NS BiH.

Nogometnom savezu Belgije pripada 675 ulaznica, od čega je 550 za tribinu sjever i 125 za tribinu zapad.

Kopirati
Drag cursor here to close