Davis Cup u Areni Zenica

Džumhur: Zajedno igramo dugo, složni smo i nadam se da će to presuditi

Sport / Ostali sportovi | 04. 04. 2017. u 13:59 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici se priprema za meč drugog kola Prve skupine Euro-afričke zone Davis Cupa protiv Nizozemske.

Tenisače BiH očekuje težak posao, ali vjeruju da mogu do pobjede nad Nizozemcima čime bi došli na korak do plasmana u Svjetsku skupinu.

Reprezentaciju BiH predvodit će prvi reket BiH Damir Džumhur, a uz njega u momčadi su Mirza Bašić, Nerman Fatić i Tomislav Brkić koji će i ovaj put biti i dvostrukoj ulozi, igrača i kapetana.

Bh. tenisači u posljednje vrijeme bilježe odlične rezultate na međunarodnoj sceni, što unosi dodatnu dozu optimizma kada su u pitanju mečevi koji će biti odigrani od petka do nedjelje u zeničkoj Areni.

''Najbitnije je da u petak svi budemo spremni, podloga je dobra i nadam se da ćemo uspjeti odigrati dobro. Nizozemska ima odličnu momčad, ali mi smo spremni napraviti još jedan veliki rezultat'', kazao je Džumhur.

Dodaje da su Nizozemci bh. tenisačima prepustili ulogu favorita zbog domaćeg terena, jer žele skinuti pritisak sa sebe.

''Nizozemska je iskusna momčad, imaju igrača koji je nekoliko godina u Top 100. Iskusni su, ali opet mislim da smo i mi iskusni, dugo godina igramo zajedno, velika je sloga u momčadi i nadam se da će i ovaj put to presuditi. Bitno je da smo Mirza i ja u posljednje vrijeme igrali jako dobro. Upravo ta dobra igra bitna je za predstojeće mečeve, daje nam dodatno samopouzdanje. Veći je pritisak igrati kući, ali mislim da ćemo sve da nadići'', dodao je.

Nizozemce će u Zenici predvoditi Robin Haase, trenutno 48. igrač svijeta, a uz njega su i Tallon Griekspoor i Thiemo de Bakker, te Jean-Julien Rojer, igrač parova koji trenutno zauzima visoko 20. mjesto na ATP ljestvici parova.

Dva singl meča na programu su u petak, 7. travnja, od 14.00 sati, parovi kasnije u istom terminu, a preostali singlovi u nedjelju, 9. travnja od 13.00 sati. Točan raspored bit će utvrđen ždrijebom koji je zakazan za četvrtak.

Jednodnevne karte po cijeni od pet KM, te trodnevne od 10 KM navijači mogu kupiti na prodajnim mjestima kupikartu.ba i na blagajni zeničke Arene.

Kopirati
Drag cursor here to close