Roma

Džeko ima priliku srušiti dva rekorda

Sport / Nogomet | 24. 04. 2017. u 17:06 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roma u ponedjeljak navečer igra na gostovanju protiv Pescare u okviru 33. kola italijanske Serije A. Vučica večeras ima imperativ pobjede protiv fenjeraša kako bi povećala svoju prednost u odnosu na Napoli koji trenutno ima samo jedan bod manje od drugoplasirane Rome.

Navijači rimske momčadi se nadaju da će Roma bez problema upisati novu pobjedu, a najviše nade polažu u prvog strijelca Serije A, Edina Džeku.

Bh. reprezentativac dijeli prvo mjesto liste strijelaca s Andreom Belottijem jer su obojica postigli po 25 pogodaka. Međutim, Džeko se večeras ima priliku osamostaliti na prvom mjestu jer se Belotti nije uspio upisati u listu strijelaca ovog vikenda.

Također, Džeko bi svojim novim pogotkom srušio dva rekorda. Naime, ukoliko Džeko postigne barem jedan pogodak izjednačit će rekord Francesca Tottija koji je u sezoni 2006./2007. postigao 26 pogodaka što je najviše u povijesti Rome.

Novim pogotkom značilo bi će Džeko izjednačiti i svoj osobni rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni. Sadašnji rekord Džeko je postigao u sezoni 2008./2009. dok je nosio dres Wolfsburga kada je u jednoj sezoni za klub postigao 36 pogodaka.

Kapetan BiH reprezentacije je trenutno u dresu Rome u svim natjecanjima postigao 35 pogodaka, a mnogi vjeruju da bi ova dva rekorda večeras mogla pasti.

Kopirati
Drag cursor here to close