Bez lažnih skromnosti

Dybala: Nisam Del Piero, ali želim biti simbol Juventusa

Sport / Nogomet | 29. 04. 2017. u 08:50 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski ofenzivac u redovima Juventusa, Paulo Dybala, smatra da nije replika legendarnog igrača crno-bijelog tima Alessandra Del Piera, istaknuvši da mu mnogo toga nedostaje da bude na tom nivou.

Juventusov sadašnji dragulj je želja svih najjačih timova u Europi, a često ga porede s legendarnim italijanskim igračem, zbog sličnog stila igre - većina medija i navijača se slaže da bi Dybala od naredne sezone mogao obući broj '10', koji u torinskom timu ima posebno mjesto.

“Del Piero je primjer. Bit će teško slijediti njegove korake, kako na terenu tako i van njega. Upoznao sam ga, zaista je korektna i jako dobra osoba”, rekao je mladi Argentinac nakon sinoćneg remija protiv Atalante 2:2.

Na pitanje šta mu nedostaje u odnosu na 'Pinturicchia', Dybala je izjavio da mu je mana smirenost pred golom protivnika.

“On je mnogo više postizao od mene. Mnogo toga meni nedostaje da budem kao Del Piero”, rekao je Dybala, prenosi Football Italia.

Na pitanje o broju '10' u torinskom timu, koji je često 'mitski termin', jer su ga nosili neki od najboljih igrača na svijetu, Dybala je dodao da taj dres s tim otiskom je teško breme.

“Broj '10'? Uvijek sam govorio da je '21' važan za Juventus. Del Pierova 'desetka' je teška za nositi”, istakao je fenomenalni Argentinac.

Na kraju je dodao da o tome nikada nije pričao s upravom kluba ali ako mu se ponudi ta mogućnost, razgovarat će s čelnim ljudima u klubu.

“Moja budućnost? Želim da budem simbol 'Bianconera'”, zaključio je Dybala.

Nogometaš je u Staru damu došao 2015. godine iz Palerma za 40 milijuna eura a sada se smatra jednim od najboljih igrača mlađe generacije.

Kopirati
Drag cursor here to close